Παρά την αβεβαιότητα για το βαθμό της συμμαχίας Ελλάδας-Ισραήλ, η οποία δημιουργήθηκε μετά την αιφνιδιαστική ακύρωση της επίσκεψης του Ισραηλινού υπουργού Άμυνας στην Καλαμάτα, η συνεργασία των δύο χωρών, μέσω της Ισραηλινής εταιρίας Elbit Systems, εγκαινιάστηκε το πρωί στο πολεμικό αεροδρόμιο με αναφορές για σημαντική αναβάθμιση του  επιπέδου ποιοτικής εκπαίδευσης των Ελλήνων πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας…

Το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ εκπροσώπησε ο Yair Kulas, επικεφαλής της Διεύθυνσης Διεθνούς Αμυντικής Συνεργασίας. Την ηγεσία του υπουργείου Άμυνας της χώρας εκπροσώπησε ο διοικητής της Διεύθυνσης Αεροπορικής Εκπαίδευσης, υποπτέραρχος Γεώργιος Βαγενάς, ο οποίος μετέφερε χαιρετισμό του αρχηγού της Πολεμικής Αεροπορίας, Θεμιστοκλή Μπουρολιά, σημειώνοντας ότι δεν ήρθε στην Καλαμάτα λόγω ασθενείας. Παραβρέθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Elbit Systems, Machlis Bezhalel. Η εκδήλωση των εγκαινίων ξεκίνησε με χαιρετισμό του διοικητή της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος Νικόλαου Τσιβουράκη.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε και ο θεμέλιος λίθος της συνεργασίας των δύο χωρών και της ισραηλινής εταιρίας, μια πέτρα που έφερε από την Ιερουσαλήμ η εταιρία.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *