Στήριξη της δημόσιας υγείας το αίτημα συλλογικής παράστασης διαμαρτυρίας

Το Νομαρχιακό Τμήμα Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ, το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, το Σωματείο των Νοσοκομειακών Γιατρών, ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, με παράσταση διαμαρτυρίας στην οποία συμμετείχαν το πρωί, στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας, ζήτησαν, για μια ακόμη φορά, στήριξη της δημόσιας υγείας με προσλήψεις μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών, με μονιμοποίηση των συμβασιούχων γιατρών και όλων των υπόλοιπων εργαζομένων στα νοσοκομεία, με αυξήσεις των μισθών, με επιστροφή του προσωπικού των νοσοκομείων που έχει τεθεί σε αναστολή εργασίας, με ένταξη των εργαζομένων στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Την παράσταση διαμαρτυρίας διοργάνωσε το Νομαρχιακό Τμήμα Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ, ενώ οι εκπρόσωποι των φορέων που συμμετείχαν σε αυτή επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματα στη διοικήτρια του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Ελένη Αλειφέρη, η οποία από την πλευρά της τους είπε πως συμφωνεί με τα περισσότερα από τα αιτήματα, ταυτόχρονα όμως υποστήριξε ότι το Νοσοκομείο Καλαμάτας “πάει καλά”, “είναι καλό το κλίμα” και πως υπάρχει πια ενδιαφέρον από γιατρούς να καλύψουν θέσεις που προκηρύσσονται από το υπουργείο.

Η πρόεδρος του Σωματείου των Νοσοκομειακών Γιατρών, Χρυσάνθη Μάλλιου, κατήγγειλε τη μεγάλη υποστελέχωση στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας, κάτι που υπογράμμισε ότι έχει οδηγήσει στην υπερεργασία και εξουθένωση των γιατρών, που μπορεί να οδηγήσει και σε προβλήματα υγείας του ιατρικού προσωπικού αλλά και σε μη ικανοποιητική ενδεχομένως παροχή ιατρικής βοήθειας σε ασθενείς.

Η κ. Μάλλιου αναφερόμενη σε δηλώσεις της διοικήτριας του Νοσοκομείου κ. Αλειφέρη, υπογράμμισε ότι στο Νοσοκομείο Καλαμάτας “δεν έχουμε αρκετούς γιατρούς” και χαρακτηριστικά σημείωσε ότι η Κλινική Κόβιντ έχει μόνο έναν επικουρικό θωρακοχειρουργό. Πολύ σοβαρό πρόβλημα, πρόσθεσε, εξακολουθεί να υπάρχει με τους παθολόγους, όπου στον Οργανισμό του Νοσοκομείου προβλέπονται 12 θέσεις όμως οι μόνιμοι παθολόγοι είναι 6, οι οποίοι μάλιστα στις εφημερίες τους παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε τρία Τμήματα και σε περίπου 120 ασθενείς!

Επίσης ανέφερε ότι η προκήρυξη που έγινε για τα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας “είναι σταγόνα στον ωκεανό”, γιατί για την Καλαμάτα προβλέπονται μόνο 6 γιατροί και για την Κυπαρισσία μόνο 3 και μάλιστα σε ειδικότερες που δεν αγγίζουν τα πιο υποστελεχωμένα τμήματα, όπως το παθολογικό, το αναισθησιολογικό και το χειρουργικό.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *