Μέρος του προγράμματος των φθινοπωρινών ψυχαγωγικών και εκπαιδευτικών δράσεων του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας παρουσίασε σήμερα ο καλλιτεχνικός του διευθυντής, Στάθης Γυφτάκης, απευθύνοντας κάλεσμα στο ξεκίνημα αυτού του “φθινοπωρινού ταξιδιού”, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, με αφήγηση παραμυθιών από τη Χριστίνα Δίμιζα και τη Λίλλυ Τριαντάρη καθώς και με μουσικό καλωσόρισμα ιδίως των παιδιών, με τη Σοφία Αναγνώστου και τη βιόλα της, με τον Αντώνη Μαζιώτη και το βιολί του και με τον ίδιο τον Στάθη Γυφτάκη στο πιάνο…

Το Φθινόπωρο, είπε ο κ. Γυφτάκης, θα πραγματοποιηθούν συνολικά 11 δράσεις από το Δημοτικό Ωδείο, τονίζοντας επίσης ότι είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος γιατί η νέα καλλιτεχνική χρονιά είπε ότι ξεκίνησε με αύξηση των μαθητών κατά 40-45 παιδιά. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΩΚ ανέφερε ότι χαίρεται που οι γονείς εμπιστεύονται τα παιδιά τους στο Ωδείο και τόνισε ότι το εκπαιδευτικό προσωπικό καταβάλλει κάθε προσπάθεια προκειμένου να χτίσουν τα παιδιά μια ουσιαστική και αληθινή σχέση με τη μουσική. Πρόσθεσε ωστόσο ότι το Ωδείο δεν αφορά μόνο τα παιδιά αλλά έχει μαθητές και μεγαλύτερης ηλικίας, υποδέχεται κάθε άνθρωπο όσων ετών και αν είναι, με μόνη προϋπόθεση να θέλει να γνωρίσει τη μουσική.

Μετά τη εκδήλωση αφήγησης παραμυθιών για παιδιά και μεγάλους την ερχόμενη Κυριακή, η επόμενη εκδήλωση θα είναι το “Open Day”, μια δράση γνωριμίας με το Ωδείο, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, από τις 11 το πρωί μέχρι τη μία μετά το μεσημέρι.

Την Κυριακή 30 Οκτωβρίου στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής το Δημοτικών Ωδείο θα διοργανώσει “Νύχτα Φθινοπώρου με Μπαρόκ μουσική” με τους Γιώργο Παυλάκο, Katalin Kertesz, Βαρβάρα Τσότρα και Λουκά Γεώργα και με ελεύθερη είσοδο.

Τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου το βράδυ θα πραγματοποιηθεί νέα εκδήλωση αφήγησης παραμυθιών από τη Χριστίνα Δίμιζα και τη Λίλλυ Τριαντάρη, για ενήλικο κοινό όμως.

Τέλος ο κ. Γυφτάκης ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα και την Τρίτη 24 και 25 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν στο Ωδείο σεμινάρια, για επιλεγμένους μαθητές της Τάξης πιάνου, με την Αλεξία Μουζά, μια από τις σημαντικότερες πιανίστες της χώρας τα τελευταία χρόνια.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *