1.200.000 ευρώ για δράσεις προληπτικής ιατρικής σε 1.000 ωφελούμενους

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει η πράξη «Δράσεις Προληπτικής Ιατρική στα Καρδιαγγειακά Προβλήματα στον Δήμο Καλαμάτας», καθώς ελήφθη η απόφαση ένταξης για τη χρηματοδότησή της. Ο προϋπολογισμός της πράξης ανέρχεται σε 1.238.000 ευρώ και θα υλοποιηθεί από ιδιώτη, μετά από σχετικό διαγωνισμό.

Μέσω της δράσης προληπτικής ιατρικής, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας, θα παρασχεθούν υπηρεσίες σε 1.000 ωφελούμενους του Δήμου Καλαμάτας.

Η δράση προληπτικής ιατρικής στα καρδιαγγειακά προβλήματα στοχεύει να προσεγγίσει:

Πολίτες ευπαθών κοινωνικά ομάδων

Υπερήλικες κάτοικους του Δήμου Καλαμάτας

Πολίτες με συμπτώματα τύπου ζάλης, αδυναμίας, αισθήματος παλμών, προ- λιποθυμικό ή λιποθυμικό επεισόδιο χωρίς προηγούμενο καρδιολογικό ιστορικό

Άτομα που υπέστησαν καρδιακό επεισόδιο, επέμβαση ή χειρουργείο καρδιάς, υπό την προϋπόθεση ότι δεν είναι εφικτή η τακτική παρακολούθηση τους από ειδικό καρδιολόγο της πόλης

Εργαζόμενους σε επαγγέλματα έντασης εργασίας, ηλικίας άνω των 40 ετών

Αθλητές και αθλούμενους όλων των ηλικιών.

Ο ανάδοχος θα παράσχει κέντρο παρακολούθησης και επικοινωνίας (call center), μέσω του οποίου θα πραγματοποιείτε αναζήτηση των πιθανών ωφελούμενων σε συνεργασία με την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου καθώς και η υποστήριξη αυτών.

Το κέντρο παρακολούθησης και επικοινωνίας (call center) θα λειτουργεί σε καθημερινή βάση από 09:00 έως 19:00 και θα παράσχει ενδεικτικά τις παρακάτω υπηρεσίες:

Ενημέρωση των υποψήφιων ωφελούμενων για το πρόγραμμα

Αναζήτηση πιθανών ωφελούμενων της Δράσης αξιοποιώντας στοιχεία που θα παρέχουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου

Τεχνική υποστήριξη των ωφελούμενων της Δράσης

Τηλεφωνική εξυπηρέτηση για παροχή διευκρινίσεων επί της γνωμάτευσης

Σημειώνεται ότι για κάθε πολίτη του Δήμου θα δημιουργείται ο Φάκελος Υγείας από το αρμόδιο στέλεχος της ομάδας έργου με τα δημογραφικά του στοιχεία και λοιπά δεδομένα υγείας, μέσω ειδικών ερωτηματολογίων και online εργαλείων. Ο Φάκελος Υγείας εκτός από τα αρχικά δημογραφικά δεδομένα και ατομικό αναμνηστικό ιστορικό και δεδομένα μέσω ειδικών ερωτηματολογίων σταδιακά θα εμπλουτίζεται με δεδομένα εξετάσεων.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *