και το Βραβείο Φωτέα στον Αλέξη Παπαχελά

Σήμερα, Παρασκευή, στις εφτά το απόγευμα, στο ξενοδοχείο “Φιλοξένια”, θα επιδοθούν οι υποτροφίες σε αριστούχους φοιτητές, οι οποίες θεσπίστηκαν από τον καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλο στη μνήμη του πρώτου αιρετού Νομάρχη Μεσσηνίας, Παναγιώτη Φωτέα. Στη συνέχεια θα απονεμηθεί το Βραβείο Δοκιμίου Ελεύθερου Στοχασμού στη μνήμη του Παναγιώτη Φωτέα, στον δημοσιογράφο, διευθυντή της εφημερίδας “Καθημερινή”, Αλέξη Παπαχελά, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από τη Μεσσηνία…

Την εκδήλωση διοργανώνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ το Βραβείο στον Αλέξη Παπαχελά είναι για το βιβλίο του “Ένα σκοτεινό δωμάτιο 1967-1974”, το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “Μεταίχμιο”.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί και η παρουσίαση του βιβλίου, από τον ίδιο τον Αλέξη Παπαχελά και τον υφυπουργό Παιδείας, αναπληρωτή καθηγητή στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Άγγελο Συρίγο, που επίσης έλκει την καταγωγή του από τη Μεσσηνία.

Η Περιφέρεια σημειώνει ότι η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας και το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, ενώ το καλωσόρισμα θα γίνει από τους «Hemiolion String Quartet» του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *