Διπλή πρωτιά για τα ξενοδοχεία της Costa Navarino

Σημαντικές διακρίσεις για τη χώρα μας, τους ελληνικούς προορισμούς και τα ξενοδοχεία της προέκυψαν και στα φετινά βραβεία των αναγνωστών της παγκόσμιας ταξιδιωτικής βίβλου, όπως αποκαλείται, του Conte Nast Traveler.

Ειδικότερα, ανέδειξαν τα καλύτερα ξενοδοχεία της Ελλάδας, τα περισσότερα από τα οποία ανήκουν σε μεγάλους ομίλους της χώρας μας και αξίζει να αναφερθεί ότι δεν βρίσκονται σε νησιά αλλά στην ενδοχώρα.

Στην πρώτη θέση βρέθηκε το ξενοδοχείο The Westin Resort στην Costa Navarino και στην 2η το The Romanos που βρίσκεται επίσης στο ίδιο συγκρότημα. Την 3η θέση κατέκτησε το MerBella Elix που άνοιξε πέρυσι και βρίσκεται κοντά στην Πάργα. Τις υπόλοιπες θέσεις κατέλαβαν στα MarBella Nido Suite Hotel (4η) στην Κέρκυρα, το St. Nicolas Bay Resort (5η) στην Κρήτη, το Ikos Aria (6η) στην Κω, το Sani Resort (7η) στη Χαλκιδική, το Blue Palace (8η) στην Κρήτη, το MarBella Corfu (9η) στην Κέρκυρα και το Porto Zante (10η) στη Ζάκυνθο.

Στα 35α Readers’ Choice Awards για το 2022 ψήφισαν πάνω από 250.000 αναγνώστες του περιοδικού από όλο τον κόσμο -περισσότεροι από ποτέ- οι οποίοι βαθμολόγησαν από την καλύτερη χώρα στον κόσμο για ταξίδι, που είναι η Πορτογαλία, μέχρι την καλύτερη αεροπορική εταιρεία που είναι η Singapore Airlines, αλλά κυρίως πολλά ξενοδοχεία σε κάθε γωνιά της Γης.

Η Ελλάδα κατάφερε να κερδίσει την 6η θέση ανάμεσα στις καλύτερες χώρες όλου του πλανήτη που θέλει κάποιος να ταξιδέψει, με σκορ 89.79 και με την Ευρώπη να κατακτά τις πολλές θέσεις.

Πρώτη χώρα στον κόσμο αναδείχθηκε, από τις γνώμες των αναγνωστών, η Πορτογαλία με σκορ 91,22 και δεύτερη η Ιαπωνία, ενώ πάνω από την Ελλάδα ακόμη βρέθηκαν η Ταϊλάνδη, η Σιγκαπούρη και η Ινδία. Οι ανταγωνίστριες μας χώρες στον τουρισμό δηλαδή η Ισπανία και η Τουρκία βρέθηκαν στην 11η και την 19η θέση αντίστοιχα.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *