Δράση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Με μια εκδήλωση που οργανώθηκε από το Τμήμα Τουρισμού, στον πεζόδρομο της Αριστομένους, στην είσοδο του Ιστορικού Δημαρχείου, εορτάστηκε από το Δήμο Καλαμάτας η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού στις 27 Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα, παρουσιάστηκε στους διερχόμενους το νέο τουριστικό λογότυπο του Δήμου, ενώ κουαρτέτο εγχόρδων από το Δημοτικό Ωδείο και το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας γέμιζε το χώρο με ήχους Μπετόβεν, Μπαχ και άλλων δημιουργών.

Επίσης, άνοιξε για πρώτη φορά μετά την περίοδο της πανδημίας και επαναλειτουργεί η αίθουσα του Εκθετηρίου Μεσσηνιακών Προϊόντων, στις προθήκες της οποίας έχουν τοποθετηθεί εκλεκτά και φημισμένα μεσσηνιακό προϊόντα.

Μέλημα της Δημοτικής Αρχής είναι, στο Ιστορικό Δημαρχείο, με την συλλειτουργία του Γραφείου Τουριστικής Προβολής, του Εκθετηρίου Μεσσηνιακών προϊόντων, του Ψηφιακού Μουσείου 1821 και αργότερα του Infopoint, να υπάρχει ένα σημείο επαφής και εξοικείωσης του επισκέπτη, με την ιστορία, τα προϊόντα και τους ανθρώπους του τόπου μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τους θερινούς μήνες, εκατοντάδες ήταν οι επισκέπτες της πόλης, κυρίως από Ευρωπαϊκές χώρες (Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Βρετανία, Γερμανία, Ολλανδία κ.ά.), που έλαβαν ενημέρωση και πληροφορίες  από το Γραφείο Τουριστικής Προβολής, το οποίο λειτουργεί στο ισόγειο του Ιστορικού Δημαρχείου.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *