Οικονομικό…έμφραγμα προκαλεί η ενεργειακή κρίση

“Εκρηκτική” χαρακτήρισε προχθές το βράδυ ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την κατάσταση σχετικά με την εκτόξευση του ενεργειακού κόστους. “Αναζητούμε διαρκώς πόρους”, είπε ο δήμαρχος, τονίζοντας όμως ότι τα λεφτά δεν φτάνουν.

 Την μεγάλη ανησυχία τους εξέφρασαν για την κατάσταση που θα επικρατήσει στα σχολεία του Δήμου δημοτικοί σύμβουλοι, όπως ο Γιάννης Χριστόπουλος και η Ελένη Γκλεγκλέ, ενώ ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Παύλος Κλάδης, διερωτήθηκε και εκείνος τι θα γίνει φέτος, σημειώνοντας ότι η επιχορήγηση για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολικών μονάδων θα φτάσουν μόνο για την προμήθεια πετρελαίου και δήλωσε την αγωνία του για το πως θα μπορέσουν τα σχολεία να πληρώσουν τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο δήμαρχος κ. Βασιλόπουλος είπε ότι θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της για την κάλυψη του ενεργειακού κόστους των σχολείων η πολιτεία, ενώ επισήμανε ότι κατά την επίσκεψη του υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, στην Τρίπολη την περασμένη εβδομάδα, ανακοίνωσε ότι θα δοθεί στους Δήμους μια επιπλέον δόση ΚΑΠ (Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι).

 Ωστόσο ο δήμαρχος σημείωσε ότι μια επιπλέον δόση ΚΑΠ στο Δήμο Καλαμάτας αντιστοιχεί σε περίπου 800.000 ευρώ, ποσό που ανέφερε ότι δεν φτάνει για να καλυφθεί το κόστος.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *