Οι θέσεις του κόμματος για τα ζητήματα της Παιδείας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στην πλατεία Αγίου Νικολάου στην Καλαμάτα η εκδήλωση της Τ.Ε. Μεσσηνίας του ΚΚΕ με θέμα τις θέσεις του κόμματος για τα ζητήματα της Παιδείας, με ομιλητή τον Σπύρο Μαρίνη, μέλος του Τμήματος Παιδείας της Κ.Ε. και γενικό γραμματέα της ΔΟΕ.

Όπως τόνισε. «είναι ανάγκη οι δυνάμεις του κόμματος και της ΚΝΕ, οι πρωτοπόροι αγωνιστές, σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, να ηγούνται στην οργάνωση του αγώνα για να μπαίνει φρένο στην υλοποίηση της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής των αστικών κυβερνήσεων. που τσακίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και διαμορφώνει ένα σχολείο της κατακερματισμένης εφήμερης γνώσης, κομμένο και ραμμένο στις ανάγκες της καπιταλιστικής αγοράς.

Όπως, επίσης, ότι ειδικά σε συνθήκες απότομης όξυνσης των λαϊκών προβλημάτων, είναι αναγκαία η διαμόρφωση πλαισίου πάλης με άξονα την ανακούφιση από τα προβλήματα αλλά και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής λαϊκής οικογένειας».

Επίσης, μεταφέρθηκε θετική πείρα από νικηφόρες αγωνιστικές πρωτοβουλίες, όπως αυτή Συλλόγου Γονέων σε Δημοτικό για το σπάσιμο πολυπληθούς τμήματος. Τέλος,  εκπρόσωποι εργατικών σωματείων τόνισαν ότι τα προβλήματα που σχετίζονται με την εκπαίδευση των παιδιών αφορούν στην εργατική λαϊκή οικογένεια και πρέπει να ενταχθούν στη δράση των σωματείων.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *