180 ιδιοκτήτες δεν κάνουν πίσω και η Περιφέρεια πάει δικαστικά

Μετά την παρουσίαση του περιπτέρου της Περιφέρειας Πελοποννήσου ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας προέβη σε δηλώσεις για διάφορα θέματα που αφορούν στην περιοχή.

Αναφερθείς στην κατασκευή του δρόμου Μεσσήνη- Λάμπαινα, δήλωσε ότι απολογείται, για να προσθέσει ότι το εν λόγω έργο εντάχθηκε με μελέτη που δεν έπρεπε ποτέ να ενταχθεί, αφού δεν ήταν ολοκληρωμένη.

Πρόσθεσε δε ότι φεύγοντας ο προηγούμενος περιφερειάρχης υπέγραψε μια απόφαση που, κατά τη γνώμη του, δεν ήταν ορθή, καθώς έπρεπε να βρεθούν 2,5 ακόμα εκατομμύρια ευρώ για να μετακινηθούν οι αγωγοί ύδρευσης, καθώς και τα δίκτυα κοινής ωφέλειας. Έτσι «σε ένα έργο προϋπολογισμού 8 εκ. ευρώ χρειάζονται 2,5 ακόμα για να γίνει μετακίνηση των δικτύων, αφού κάποιοι αγνόησαν ότι κάτω από το δρόμο είναι ο αγωγός».

Ο κ. Νίκας ανέφερε ότι αυτά τα χρήματα βρέθηκαν, αλλά πλέον υπάρχουν εμπόδια από πολίτες «που θεωρούν ότι το πέρασμα του δρόμου θα τους κάνει και πλούσιους».

180 άτομα, όπως εξήγησε ο περιφερειάρχης, έχουν υπογράψει και δίνουν την έκταση που χρειάζεται, κυρίως στο τμήμα από την Εύα μέχρι τη Λάμπαινα, απ’ όπου θα ξεκινήσουν οι εργασίες σε μερικές εβδομάδες, όμως υπάρχουν άλλοι 180 που αρνούνται να πάρουν τα χρήματα και να παραδώσουν τη γη και για το λόγο αυτό η Περιφέρεια προσφεύγει στη διαδικασία της επίταξης και της απαλλοτρίωσης. Δήλωσε, δε, λυπημένος, αλλά η Περιφέρεια θα κινηθεί δικαστικά.

Κλείνοντας το ζήτημα παρακάλεσε τους 180 δημότες που αρνούνται να δώσουν τις εκτάσεις να πάρουν τα χρήματα που τους δίνουν για να δημιουργηθεί αυτός ο άξονας, που θα αναβαθμίσει γενικότερα την περιοχή, αλλά και την περιουσία τους, καθώς θα αυξηθεί η αξία της.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *