Ξεκινά εργολαβία καθαρισμού του Παμίσου και του Άρι

Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες για τον καθαρισμό του Παμίσου και του Άρι, των μεγαλύτερων ποταμών στη Μεσσηνία, που στο παρελθόν είχαν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στον κάμπο της Μεσσήνης και Καλαμάτας, με εργολαβία προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ και με ύψος σύμβασης, μετά την έκπτωση, 852.000 ευρώ.

Η σύμβαση υπογράφηκε μόλις την περασμένη Πέμπτη, από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα και την ανάδοχο Αγγελική Μπαρούνη. Σκοπός της Περιφέρειας είναι να γίνονται εργασίες και στα δύο ποτάμια.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα, με σκοπό βέβαια να αντιμετωπιστούν ζητήματα που σημεία που υπάρχουν κίνδυνοι υπερχείλισης. Επιπλέον, θα γίνουν κάποιες παρεμβάσεις από την ίδια εργολαβία στη Λιγδού, χάνδακα που στο παρελθόν είχε δημιουργήσει προβλήματα στο αεροδρόμιο.

Η προθεσμία για την ολοκλήρωση των εργασιών, που σημειώνεται στη σύμβαση, είναι οι έξι μήνες.  Σημειώνεται ότι η υπογραφή της σύμβασης καθυστέρησε λόγω προσφυγών που χρειάστηκε να εκδικαστούν στο στάδιο μέχρι την επιλογή του οριστικού αναδόχου.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *