Ξεκίνησε η προανάρτηση του Κτηματολογίου για το Δήμο Τριφυλίας

Ξεκίνησε από χθες η προανάρτηση του Κτηματολογίου στο Δήμο Τριφυλίας, διαδικασία που “πάγωσε” τους προηγούμενους μήνες, έπειτα από αίτημα του Δικηγορικού Συλλόγου και των φορέων των μηχανικών, όπως και του Δήμου, που διαπίστωσαν ότι ήταν λανθασμένο σε ποσοστό άνω του 90%.

Ως γνωστόν, στο Δήμο Τριφυλίας, για πρώτη φορά στα χρονικά, “πάγωσε” πέρυσι η κτηματογράφηση στη φάση της προανάρτησης λόγω λανθασμένων εγγραφών στους κτηματολογικούς πίνακες, με ευθύνη του αναδόχου μελετητή, όπως προέκυψε από επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας “Ελληνικό Κτηματολόγιο”.

Επρόκειτο για λανθασμένες εγγραφές, που ελέγχονται για τη σκοπιμότητα τους και είχαν ως αποτέλεσμα αντί να κατοχυρώνονται οι δηλωμένες περιουσίες, οι πολίτες να οδηγούνται σε ιδιοκτησιακές, δικαστικές και οικονομικές περιπέτειες και οι εμπλεκόμενοι  μηχανικοί και νομικοί σε επαγγελματική υποβάθμιση και ταλαιπωρίες.

Φέτος, η προανάρτηση θα διαρκέσει 45 ημέρες και συγκεκριμένα μέχρι τις 5 Οκτωβρίου 2022. Όπως σημειώνει το Γραφείο Κτηματογράφησης της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, “η προανάρτηση είναι ένα στάδιο της διαδικασίας κτηματογράφησης, κατά το οποίο οι δικαιούχοι ενημερώνονται για τα στοιχεία των ιδιοκτησιών τους, όπως αυτά έχουν προκύψει από την επεξεργασία των δηλώσεών τους και το σύνολο των πληροφοριών που συλλέχθηκαν. Στόχος της προανάρτησης είναι οι δικαιούχοι να ελέγξουν και να επιβεβαιώσουν τα καταχωρισθέντα στοιχεία. Στην περίπτωση  που διαπιστώσουν ελλείψεις ή σφάλματα να τα υποδείξουν, ώστε να διορθωθούν εύκολα και ανέξοδα”.

Η συμμετοχή στη διαδικασία της προανάρτησης, τονίζει το Γραφείο Κτηματογράφησης, είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς με αυτήν εξασφαλίζεται ότι τα δικαιώματα που δηλώθηκαν θα καταγραφούν σωστά στο Κτηματολόγιο και θα αποφευχθεί άσκοπη, χρονοβόρα και με κόστος ταλαιπωρία στο μέλλον.

Η πρόσβαση στην προανάρτηση γίνεται μέσω της ιστοσελίδας www.ktimanet.gr, από τους δικαιούχους με χρήση των κωδικών ασφαλείας του taxisnet.

Στην περίπτωση που οι ιδιοκτήτες δε συμφωνούν με κάποιο από τα καταγεγραμμένα στοιχεία, έχουν το δικαίωμα υποβολής αίτησης επανεξέτασης στοιχείων, ατελώς, εντός σαράντα πέντε ημερών από την ημερομηνία έναρξης της προανάρτησης, ηλεκτρονικά στη σελίδα www.ktimamessinia.gr.

Σε περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό, μπορεί να σταλεί Αίτηση Επανεξέτασης με email και στην περίπτωση που ούτε αυτό είναι εφικτό, μπορούν οι ιδιοκτήτες να καταθέσουν την Αίτηση Επανεξέτασης στο αρμόδιο Γραφείο Κτηματογράφησης έπειτα από κλείσιμο ραντεβού.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *