Σαρώνει η βραχυχρόνια μίσθωση στην Καλαμάτα και τον Αύγουστο

Μία θέση μεταξύ των 7 ευρωπαϊκών προορισμών που καταγράφουν τον Αύγουστο θετικό πρόσημο όσον αφορά στη ζήτηση για βραχυχρόνια ενοικίαση καταλυμάτων που διατίθενται διαδικτυακά μέσω πλατφόρμας τύπου Airbnb συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του 2019 καταλαμβάνει η Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εξειδικευμένης εταιρείας AirDNA, η χώρα μας, με αύξηση σε ποσοστό 18,7% σε σχέση με το 2019, κατατάσσεται τρίτη στη σχετική λίστα με τους προορισμούς που καταγράφουν τις περισσότερες κρατήσεις στο peak της τουριστικής σεζόν.

Είμαστε, πλέον, η χώρα της βραχυχρόνιας μίσθωσης και με τη βούλα. Όλη η Ελλάδα νοικιάζει σπίτια με βραχυπρόθεσμα συμβόλαια, εκμεταλλευόμενη την έκρηξη του τουρισμού.

Για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, η Ουγγαρία, η Ελλάδα και η Κροατία παρουσίασαν αύξηση σε επίπεδο κρατήσεων από διεθνείς ταξιδιώτες κατά 342,1%, 116,5% και 80,4% αντίστοιχα σε ετήσια βάση. Μεγάλη κερδισμένη από την έκρηξη των βραχυχρόνιων κρατήσεων είναι η Αθήνα, αλλά και πόλεις όπως η Θεσσαλονίκη, η Καλαμάτα, τα Χανιά, το Ηράκλειο κ.λπ.

Στην άλλη πλευρά του νομίσματος, η ζήτηση για διαμερίσματα από πλατφόρμες τύπου Airbnb έχει προκαλέσει «έμφραγμα» στην υπόλοιπη κτηματαγορά, καθώς μειώνονται τα σπίτια με μακροχρόνιες συμβάσεις.

Υπάρχουν, πάντως, και αρκετοί ιδιοκτήτες που ανακαίνισαν και επίπλωσαν σπίτια με στόχο τη βραχυχρόνια μίσθωση και πλέον επιστρέφουν στα μακροχρόνια συμβόλαια.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *