Προκηρύσσεται άμεσα η ανάπλαση της παραλιακής ζώνης Καλαμάτας

Στο περιθώριο της χθεσινής συνέντευξης Τύπου τη Δημοτικής Αρχής για την έγκριση  χρηματοδότησης του έργου των αστικών αναπλάσεων στην Καλαμάτα, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, επισήμανε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα πρόκειται να προκηρυχθεί αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η διαδικασία αφορά όλο το κομμάτι της παραλίας, από τον Κορδία έως το ξενοδοχείο “Φιλοξένια”. Θα έχει πανελλήνιο χαρακτήρα και οι τρεις πρώτες προτάσεις που θα προκριθούν από ειδική επιστημονική επιτροπή, θα λάβουν χρηματικό έπαθλο. Από κει και πέρα είναι στην ευχέρεια του δήμου Καλαμάτας και της Δημοτικής Αρχής να χρησιμοποιήσει μέρος ή το σύνολο από τις τρεις πρώτες προτάσεις.

Η παραπάνω εξέλιξη έχει σε κάθε περίπτωση θετικό πρόσημο, αφού η ανάπλαση της παραλιακής ζώνης έχει απασχολήσει, πολλάκις, το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, με ερωτήσεις των επικεφαλής και δημοτικών συμβούλων των μειοψηφιών.

Μάλιστα, οι περισσότεροι, έχουν υποστηρίξει ότι η ανάπλαση της παραλιακής ζώνης θα έπρεπε να ήταν ένα από τα πρώτα έργα που θα έπρεπε να προχωρήσει τις διαδικασίες υλοποίησής του η Δημοτική Αρχή. Με την παραπάνω εξέλιξη φαίνεται να…μπαίνει το νερό στ’ αυλάκι και η σημαντικότερη τουριστική περιοχή της Καλαμάτας να αποκτά εκείνα τα έργα που της αξίζουν.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *