Πρεμιέρα για το 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Με τίτλο “Ωδή στην Ομορφιά”, το 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας κάνει πρεμιέρα, αύριο, με ένα έργο-σταθμό στην ιστορία του σύγχρονου χορού, το TRIPTYCH: The missing door, The lost room and The hidden floor των Peeping Tom, μια παράσταση που είναι το αποτέλεσμα νέας επεξεργασίας τριών έργων που δημιούργησε η ομάδα Peeping Tom για το Nederlands Dans Theatre.

Το Φεστιβάλ φιλοξενεί φέτος 26 συνολικά παραγωγές, 14 ξένες ομάδες από 10 χώρες, 12 ομάδες από την Ελλάδα, 2 παγκόσμιες πρεμιέρες, 6 παράλληλες εκδηλώσεις, ένα εντατικό πρόγραμμα εκπαίδευσης επαγγελματιών, καθώς και ένα πρόγραμμα εργαστηρίων χορού και κίνησης για διάφορες ηλικίες και ομάδες πληθυσμού.

Στην έναρξη του Φεστιβάλ θα παραστεί η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και ο Υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης.

Νωρίτερα,, η κα Μενδώνη θα επισκεφτεί αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής, ενώ πριν την έναρξη του Φεστιβάλ, στο Μέγαρο Χορού θα υπογραφεί η Προγραμματική Σύμβαση για το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας.

Τον θεσμό συνδράμει ενεργά και η Περιφέρεια Πελοποννήσου μέσω τριετούς προγραμματικής σύμβασης με το υπουργείο Πολιτισμού και τον δήμο Καλαμάτας, συνολικού προϋπολογισμού περί τα 1,9 εκατομμύριο ευρώ.

Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια -ήδη από την περυσινή διοργάνωση- επιδίωξε την εξακτίνωση των παραστάσεων και των δρώμενων του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας και σε άλλες πόλεις. Στο πλαίσιο αυτό πέρυσι δόθηκε δωρεάν παράσταση στην Σπάρτη, ενώ φέτος θα γίνουν δωρεάν παραστάσεις στην Κόρινθο, την Τρίπολη και το Ναύπλιο.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *