Να μη μας διχάσουν τα αντιπλημμυρικά έργα στο Νέδοντα

Αναφερόμενος με γραπτή του παρέμβαση ο βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ., Γιάννης Λαμπρόπουλος, στο αντιπλημμυρικό έργο του Νέδοντα, αλλά και στον “πόλεμο” απόψεων και προτάσεων που έχουν προκύψει, ζητά να πρυτανεύσει η λογική και να μη χαθεί η ευκαιρία της αντιπλημμυρικής θωράκισης της Καλαμάτας.

Ειδικότερα, αναφέρει: “Το Σεπτέμβριο του 2016 καταστροφικές πλημμύρες έπληξαν την Καλαμάτα, το αεροδρόμιο και τις γύρω περιοχές, μέχρι και το Πήδημα, καθιστώντας φανερό πόσο αναγκαία είναι η προστασία της πόλης.

Για το λόγο αυτό το υπουργείο Υποδομών έχει εξασφαλίσει περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ και είμαστε λίγο πριν από την έναρξη των αντιπλημμυρικών έργων, τα οποία πρέπει να γίνουν τώρα και όχι μετά 15 χρόνια.

Προσωπικά, ως βουλευτής του νομού, έχω ασχοληθεί κατ’ επανάληψη και έχω πιέσει για τη γρήγορη έγκριση των μελετών και την έναρξη των εργασιών. Αυτό το μεγάλο έργο προστασίας της πόλης μας δεν πρέπει να μας διχάσει. Είναι σεβαστές όλες οι απόψεις και θα πρέπει να εξεταστούν, ώστε να γίνουν οι όποιες δυνατές τροποποιήσεις θα είναι για το καλύτερο.

Σε καμιά, όμως περίπτωση, δεν πρέπει να ακυρωθούν τα αντιπλημμυρικά έργα.  Τα ακραία καιρικά φαινόμενα όλο και πολλαπλασιάζονται. Ας μη μας βρουν απροετοίμαστους και διαφιλονικούντες, για το πώς πρέπει να γίνουν τα αντιπλημμυρικά, ενώ συμφωνούμε όλοι για την αναγκαιότητά τους. 

Εύχομαι και πιστεύω πως στην πόλη της Ιστορίας και του Πολιτισμού θα πρυτανεύσει ο διάλογος, η σύνεση, η συνεννόηση και η κοινή προσπάθεια.

Εκφράζω τη βεβαιότητα πως στο Περιφερειακό Συμβούλιο θα υπάρξουν οι αναγκαίες διευκρινίσεις και συγκλίσεις, ώστε το αποτέλεσμα να είναι θετικό για τη σηματοδότηση της έναρξης των έργων, για την εξασφάλιση της Καλαμάτας από μελλοντικά ακραία πλημμυρικά φαινόμενα και από κάθε κίνδυνο για ανθρώπινες ζωές και καταστροφές περιουσιών”.    

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *