Η Λίνα Μενδώνη επί δύο μέρες σε αρχαιολογικούς χώρους της Μεσσηνίας

Από το πρωί θα βρίσκεται αύριο στη Μεσσηνία η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, η οποία θα επισκεφθεί αρχαιολογικούς χώρους, ενώ το βράδυ θα παραστεί στην έναρξη του 28ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Αύριο Σάββατο θα συνεχίσει την περιοδεία της σε αρχαιολογικούς χώρους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το πρόγραμμα που δόθηκε στη δημοσιότητα, στις 10.30 το πρωί η υπουργός θα επισκεφθεί τον αρχαιολογικό χώρο της Περιστεριάς στην Κυπαρισσία.  Στις 12.30 θα μεταβεί στις Μονές Ελληνικών Άνθειας και ακολούθως στους υπό αναστήλωση βυζαντινούς ναούς της Παναγίτσας στην Αίπεια και της Αγίας Κυριακής στο Πήδημα.  Στις 6.00 το απόγευμα θα επισκεφθεί το μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο.

Μία ώρα αργότερα θα υπογράψει την προγραμματική σύμβαση με τους εκπροσώπους της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Μεσσήνης για τις μελέτες του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Αρχαίας Μεσσήνης.  Στις 8.45 στο Μέγαρο Χορού θα υπογράψει την προγραμματική σύμβαση για την επιχορήγηση του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας. Στις 9.00 το βράδυ θα παραστεί στην πρεμιέρα του Φεστιβάλ Χορού.

Αύριο, στις 10.30 το πρωί, θα κάνει αυτοψία στο Κάστρο Κορώνης. Στις 5.00 το απόγευμα θα επισκεφθεί το Ανάκτορο του Νέστορος στη Χώρα και το θολωτό τάφο του Εγκλιανού.  Η περιοδεία της υπουργού Πολιτισμού θα ολοκληρωθεί μετά τις 6.00 το απόγευμα, με επίσκεψη στο υπό ανακατασκευή Αρχαιολογικό Μουσείο Χώρας.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *