Κρίνονται τα αντιπλημμυρικά έργα που θα γίνουν στο Νέδοντα

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες παρεμβάσεις στην “καρδιά” της Καλαμάτας, στο κέντρο της πόλης, και, ο διάλογος που θα έπρεπε να προηγηθεί των όποιων αποφάσεων, να ήταν εξαντλητικός. Το έργο αφορά τη ζωή των κατοίκων  και όλα τα δεδομένα θα έπρεπε να τεθούν εν καιρώ στη δημοσιότητα.

Αντ’ αυτού, σύμφωνα με μια πρόβλεψη, για αύξηση κατά 30% του όγκου νερού που θα πέφτει στο Νέδοντα τα αμέσως επόμενα χρόνια (430 κυβικά το δευτερόλεπτο από 300 κυβικά), επιβάλλεται να υλοποιηθούν  μεγάλα έργα.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, την Παρασκευή, στις 6.00 το απόγευμα, το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας θα κληθεί να γνωμοδοτήσει επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τα “φαραωνικά”, όπως έχουν χαρακτηριστεί από παρατάξεις της αντιπολίτευσης, έργα τα οποία έχει μελετήσει ο “Μορέας” και θα κατασκευάσει ο ίδιος με απευθείας ανάθεση σχεδόν 80.000 ευρώ.

Για αυτά τα έργα υπάρχουν συνεχόμενες και σοβαρές αντιρρήσεις από παρατάξεις της αντιπολίτευσης, γιατί προβλέπονται τεράστιες παρεμβάσεις στο Νέδοντα, στο κέντρο της πόλης, όπως ξήλωμα τμήματος της κάλυψης και επανακάλυψη, εκβάθυνση της κοίτης, διαπλάτυνση της κοίτης κ.ά

Παρατάξεις της αντιπολίτευσης ζητούν αντί για παρεμβάσεις στο Νέδοντα στο κέντρο της πόλης, να γίνουν παρεμβάσεις πιο ψηλά, όπως η κατασκευή ενός ή δύο φραγμάτων. Αντιρρήσεις ή σοβαροί προβληματισμοί υπάρχουν επίσης για την κατάργηση ρεμάτων και τη μεταφορά των νερών τους σε λεγόμενη υδραυλική σήραγγα που θα εκβάλλει στο Νέδοντα.

Σε κάθε περίπτωση, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα παραστούν, όπως έχει ανακοινώσει ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, μηχανικοί του υπουργείου Υποδομών προκειμένου να ενημερώσουν για την αναγκαιότητα, τόσων πολύπλοκων και επώδυνων για την Καλαμάτα, παρεμβάσεων.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *