Μία ακόμη παράταση για το έργο ανάπλασης της οδού Αναγνωσταρά

Έχει γίνει – και δικαιολογημένα- ανέκδοτο. Ο λόγος για το έργο ανάπλασης της οδού Αναγνωσταρά. Έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί από πέρυσι- αρχές Αυγούστου- έχει πάρει τρεις παρατάσεις και Κύριος οίδε πότε θα ολοκληρωθεί. Ας μην ψάξουμε για τις ευθύνες αυτής της πρωτοφανούς κατάστασης. Άλλωστε, it takes two to tango…

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής συζητήθηκε το αίτημα του εργολάβου του έργου της ανάπλασης της οδού Αναγνωσταρά για παράταση μέχρι το τέλος του 2022, σύμφωνα με σχετικό έγγραφο, το οποίο έχει αποσταλεί στο δήμο Καλαμάτας, από τον εργολάβο  του έργου.

Τελικά, σύμφωνα και με την εισήγηση της Επιτροπής του δήμου Καλαμάτας, “το άρθρο 153 παρ. 1.α του Ν.4938/06-06-2022 παρέχει την δυνατότητα επιμήκυνσης του χρονοδαγράμματος του έργου μέσω υποβολής δήλωσης που επικαλείται στο αίτημά του ο ανάδοχος και αναφέρει ότι η ανωτέρω δήλωση «από τη υποβολή της καθίσταται δεσμευτική για την αναθέτουσα αρχή».

Η διάρκειά της όμως δεν μπορεί να υπερβαίνει τους έξι (6) μήνες από την έναρξη ισχύος του νόμου (06-06-2022) ήτοι έως 06-12-2022″.

Με βάση τα παραπάνω ισχύοντα η Οικονομική Επιτροπή ψήφισε μία ακόμα παράταση του έργου, χωρίς αυτό να σημαίνει, βέβαια, ότι και ότι η νέα προθεσμία θα είναι καταληκτική για το έργο.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *