Εκδήλωση προβολής του προγράμματος

Το πρόγραμμα του 28ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, στον προαύλιο του Μεγάρου Χορού, πρόβαλαν ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος και η καλλιτεχνική διευθύντρια Λίντα Καπετανέα, ενημερώνοντας τους φίλους και τις φίλες του για τη φετινή διοργάνωση.

Με τίτλο Ωδή στην Ομορφιά, το 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 15 έως τις 24 Ιουλίου. Θα κάνει πρεμιέρα με ένα έργο-σταθμό στην ιστορία του σύγχρονου χορού, το TRIPTYCH: The missing door, The lost room and The hidden floor των Peeping Tom, μια παράσταση που είναι το αποτέλεσμα νέας επεξεργασίας τριών έργων που δημιούργησε η ομάδα Peeping Tom για το Nederlands Dans Theatre.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα παρουσιαστεί το ”Neighbours”, η πρώτη διεθνής συμπαραγωγή του με έναν από τους σημαντικότερους οργανισμούς του σύγχρονου χορού παγκοσμίως, το Sadler’s Wells του Λονδίνου. Το έργο, που χορογραφήθηκε από τους Rauf “RubberLegz” Yasit και Brigel Gjoka, σε συνεργασία με τον William Forsythe και με ζωντανή μουσική από το συνθέτη Ruşan Filiztek, έκανε παγκόσμια πρεμιέρα το Μάρτιο του 2022, ενώ μετά την Καλαμάτα θα συνεχίσει τη διεθνή περιοδεία του.

Το Φεστιβάλ φιλοξενεί φέτος 26 συνολικά παραγωγές, 14 ξένες ομάδες από 10 χώρες, 12 ομάδες από την Ελλάδα, 2 παγκόσμιες πρεμιέρες, 6 παράλληλες εκδηλώσεις, ένα εντατικό πρόγραμμα εκπαίδευσης επαγγελματιών, καθώς και ένα πρόγραμμα εργαστηρίων χορού και κίνησης για διάφορες ηλικίες και ομάδες πληθυσμού.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *