Τις ευχαριστίες της προς το κοινό, το βιβλιοπωλείο “Βιβλιόπολις” και τους συνεργαζόμενους φορείς διατυπώνει η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας για την επιτυχία που σημείωσε την περασμένη εβδομάδα το τριήμερο “Συγγραφείς στο αίθριο”, με προσκεκλημένους τους συγγραφείς Ισίδωρο Ζουργό, Λένα Μαντά και Στέλιο Μάινα.

Την Τετάρτη το βράδυ, 22 Ιουνίου, παρουσιάστηκε σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Μεσσηνίας, το νέο βιβλίο του Ισίδωρου Ζουργού «Περί της εαυτού ψυχής». Για το βιβλίο μίλησαν ο Βασίλης Μπαζάνης πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Μεσσηνίας και ο Δημήτρης Κοσμόπουλος ποιητής/ δοκιμιογράφος. Αποσπάσματα του βιβλίου διάβασε ο ηθοποιός Λεωνίδας Βέλλης μέλος του ΜΕΘ (Μεσσηνιακού Ερασιτεχνικού θεάτρου).

Την Πέμπτη το πρωί οι ενδιαφερόμενοι παρακολούθησαν το 2ο σεμινάριο δημιουργικής γραφής της Βιβλιοθήκης «Πώς γεννιέται ένα βιβλίο» στον χώρο της Πινακοθήκης Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης (Πνευματικό Κέντρο, 4ος όροφος). Στο σεμινάριο δίδαξε ο συγγραφέας Ισίδωρος Ζουργός.

Το ίδιο απόγευμα σειρά είχε η παρουσίαση του νέου βιβλίου της Λένας Μαντά «Σφραγίδα». Η συγγραφέας συνομίλησε με το κοινό και υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου της.

Την Παρασκευή, σε συνεργασία με το Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο του Στέλιου Μάινα «Να θυμηθώ να παραγγείλω», υπό τους ήχους του σαξοφώνου της Άννας – Μαρίας Ρούνσεβιστ. Την εκδήλωση συντόνισε η Βασιλική Μάλαμα μέλος του ΜΕΘ, φιλόλογος και δασκάλα. Αποσπάσματα διάβασαν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί – μέλη του ΜΕΘ Βίκυ Βορίλα, Μαρία Λαζάρου και Έλενα Παναγοπούλου.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *