“Τρύπησε” ο κεντρικός αγωγός ύδρευσης Φ800

Το θέμα της πορείας υλοποίησης του κεντρικού αγωγού ύδρευσης (Φ800), ο οποίος θα μεταφέρει νερό από το Πήδημα στην Καλαμάτα και θα “ξεδιψάσει ” την ευρύτερη περιοχή,, έθεσε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, ο επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας, Βασίλης Τζαμουράνης.

Όπως τόνισε το έργο, σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα, ολοκληρώνεται σε 40 ημέρες περίπου, αλλά, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του έχει ολοκληρωθεί μόνο το 15% από το σύνολό του.

Ο κ. Τζαμουράνης αναρωτήθηκε για την τύχη του έργου, με δεδομένο ότι η Καλαμάτα τουριστικά και αναπτυξιακά, μπαίνει στο χάρτη του ενδιαφέροντος ελληνικών και ξένων επενδύσεων.

Με δεδομένη τη σημασία του, αλλά και του γεγονότος της δραματικής αύξησης των πρώτων υλών, αναρωτήθηκε τόσο για την επιπρόσθετη χρηματοδότηση που χρειάζεται για να υλοποιηθεί, αλλά και για το γεγονός, αν υπάρχει εναλλακτικό σενάριο από τη Δημοτική Αρχή.

Στην απάντησή του ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος δεν έκρυψε και την ανησυχία του, αλλά και το γεγονός ότι δεν είναι δυνατό να σταματήσει ένα τόσο σημαντικό έργο για το δήμο Καλαμάτας. Τόνισε, μάλιστα, ότι το συγκεκριμένο θέμα τέθηκε επιτακτικά και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ιστορικό Δημαρχείο.

“Μεταξύ των θεμάτων που συζητήσαμε  ήταν και η πορεία του έργου του αγωγού ύδρευσης Φ800 και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει λόγω των ανατιμήσεων στα υλικά”, σχολίασε και συμπλήρωσε ότι σύντομα θα υπάρξει συνάντηση μαζί του προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη λύση για το έργο.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *