Δημοτικοί σύμβουλοι κατέθεσαν αιτήσεις ακύρωσης και αναστολής εκτέλεσης ανάπλασης

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης του  Δήμου Τριφυλίας που εκλέγονται στη Δημοτική Ενότητα Γαργαλιάνων, υποστηριζόμενοι από το σύνολο σχεδόν των δημοτικών συμβούλων Τριφυλίας, συνεχίζουν τις προσπάθειες και κλιμακώνουν τις ενέργειές τους «για να αποτρέψουν την καταστροφή της πλατείας των Γαργαλιάνων και να προστατέψουν το δημόσιο και δημοτικό χρήμα», όπως τονίζουν κατ’ επανάληψη.

Πριν λίγες μέρες κατέθεσαν στο Διοικητικό Εφετείο Τριπόλεως δύο αιτήσεις ακύρωσης και δύο αιτήσεις αναστολής εκτέλεσης  του έργου της  ανάπλασης της πλατείας  Γαργαλιάνων, με ταυτόχρονο αίτημα προσωρινής διαταγής για το “πάγωμα” του έργου μέχρι να εκδικαστούν οι αιτήσεις αναστολής.

Η πρώτη αίτηση ακύρωσης αφορά στις αποφάσεις του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ο οποίος κρίνοντας τη νομιμότητα της απόφασης 17/2022 του δημοτικού συμβουλίου Τριφυλίας για το τεχνικό πρόγραμμα του έτους 2022 θεώρησε ως απόφαση του Δ.Σ  την θέση που ψήφισε – απόφαση της μειοψηφίας και όχι της πλειοψηφίας.

 Επίσης ο ίδιος κρίνοντας τη νομιμότητα των αποφάσεων 33/2022 και 41/2022 του δημοτικού συμβουλίου Τριφυλίας, οι οποίες δεν ήσαν νόμιμες κατά τον ισχυρισμό τους, απεφάνθη υπέρ της νομιμότητας αυτών. Η δεύτερη αίτηση ακύρωσης βάλλει κατά της διακήρυξης της νέας δημοπρασίας, μετά την ακύρωση της αρχικής. Το Διοικητικό Εφετείο ζήτησε από τον Δήμο να εκφράσει τις απόψεις του εντός 5 ημερών. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις στα ως άνω δικαστικά θέματα.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *