Διευρύνεται η σύσκεψη στο Μαξίμου για το Πύργος – Τσακώνα

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας θα συμμετάσχει στην υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σύσκεψη που συγκαλείται στο Μέγαρο Μαξίμου, την Δευτέρα 4 Ιουλίου, στις 10 το πρωί, για το θέμα του δρόμου Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα. Στην ίδια σύσκεψη έχουν κληθεί να μετάσχουν επίσης, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης καθώς και οι βουλευτές Μεσσηνίας και Ηλείας.Να υπενθυμίσουμε ότι στο περιφερειακό συνέδριο «Regional Growth Conference», το οποίο διοργάνωσε η εφημερίδα «Πελοπόννησος» και το pelop.gr, τις προηγούμενες ημέρες, ο κ. Νίκας αναφέρθηκε στα θέματα διασύνδεσης και συγκοινωνιακών υποδομών επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι δεν υπάρχει καμία εξέλιξη για τον βασικό οδικό άξονα Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα ο οποίος -όπως τόνισε ο περιφερειάρχης- μπορεί να σηματοδοτήσει σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές για ολόκληρη την γεωγραφική περιοχή της δυτικής Ελλάδας.

Επίσης, σε μία από τις τελευταίες αναφορές του στη Βουλή ο βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Λαμπρόπουλος, τόνισε την ανάγκη αναβάθμισης σε αυτοκινητόδρομο του οδικού τμήματος Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα.

Στην αναφορά του ο βουλευτής αναφέρει πως υπήρξε συνάντηση συλλόγων Μεσσηνίας και Ηλείας στις 5 Ιουνίου 20022, όπου συγκροτήθηκε κοινό μέτωπο για τη διεκδίκηση υλοποίησης του έργου.

Όπως σημειώνει ο κ. Λαμπρόπουλος, είναι αδιανόητο το 2022 να κινδυνεύουν καθημερινά ανθρώπινες ζωές σε έναν δρόμο που τον χαρακτηρίζει «καρμανιόλα». Σε αυτόν, όπως υποστηρίζει, έχουν χαθεί εκατοντάδες αθώες ανθρώπινες ψυχές και θέτει σε διαρκή κίνδυνο την ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *