Εκδήλωση – αφιέρωμα στον «Ενεργό Πολίτη»

Εκδήλωση – αφιέρωμα στον «Ενεργό Πολίτη και την Προστασία των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου» θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, 27 Ιουνίου, στις 8.00 το βράδυ, στο προαύλιο του 1ου Γυμνασίου Μεσσήνης. 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα «Ενεργώ ως πολίτης» που υλοποίησε στη διάρκεια της εκπαιδευτικής χρονιάς το 1ο Γυμνάσιο Μεσσήνης με μαθητές της Α΄ τάξης και μαθητές τμήματος Ένταξης της Β΄ τάξης σε συνεργασία με το Ίδρυμα Λαμπράκη, στοχεύοντας να βοηθήσει τους μαθητές να κατανοήσουν τα δικαιώματά τους και τις υποχρεώσεις τους στην κοινωνία, να καλλιεργήσουν τον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη και να γίνουν οι ενήλικες ενεργοί πολίτες που χρειάζεται η κοινωνία.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος και ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργος Σταμάτης, ενώ η διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Μεσσήνης, Ελισάβετ Σταθοπούλου, θα παρουσιάσει τις δράσεις του σχολείου «Ενεργώ ως Πολίτης» και «Ζώνη Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας». Στη συνέχεια θα παρουσιαστεί το βιβλίο «Μαζί στο σχολείο και την κοινωνία – Ένταξη των Ρομά στην ελληνική εκπαίδευση», που δημιουργήθηκε από το εκπαιδευτικό δυναμικό του σχολείου με στόχο την ανάδειξη καλών πρακτικών για το τμήμα ΖΕΠ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει απαγγελία ποιημάτων και μουσική από μαθητές του 1ου Γυμνασίου και απονομή ειδικής υποτροφίας από το Δήμο Μεσσήνης.

Να σημειωθεί πως την εκδήλωση συνδιοργανώνουν ο Δήμος Μεσσήνης και το 1ο Γυμνάσιο Μεσσήνης

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *