Φημολογούνται “λουκέτα” σε Καλαμάτα και Γαργαλιάνους

Με αφορμή την έντονη φημολογία που έχει αναπτυχθεί με αφορμή τη συνεχιζόμενη συρρίκνωση τραπεζικών υποκαταστημάτων στη Μεσσηνία από την Τράπεζα Πειραιώς (σ.σ. ο λόγος για τα υποκαταστήματα στην πλατεία 23ης Μαρτίου στην Καλαμάτα και στους Γαργαλιάνους), ο Σύλλογος Εργαζομένων προχώρησε στην παρακάτω ανακοίνωση: 

“Όπως έχουμε υπερτονίσει οι μεθοδεύσεις της Τράπεζας Πειραιώς δεν έχει αντιπάλους μόνο τους εργαζόμενους αλλά και την ίδια την  πραγματικότητα, την ίδια την κοινωνία.

 Η διοίκησή της επιχειρεί να δημιουργήσει μία δυστοπική μεταπραγματικότητα, η οποία συγκρούεται με τους εργαζόμενους ανθρώπους της  και απαξιώνει το πολυτιμότερο κεφάλαιο που διαθέτει. Συγκρούεται  με τους πελάτες της και τις ανάγκες των   τοπικών  κοινωνιών. Διαρρηγνύει αλόγιστα  τη διαχρονική  σχέσης της  με την ελληνική επαρχία, τα νησιά μας, τις τοπικές κοινωνίες, με κοινωνικές ομάδες  και την Ελληνική οικογένεια.

 Σε μία εποχή που είναι τόσο αναγκαία η στήριξη των τοπικών κοινωνιών, τις οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο μαρασμό. Σε μία εποχή που ο κίνδυνος επισιτιστικής κρίσης αποτελεί παγκόσμιο θέμα, αδιαφορούν για τον πρωτογενή τομέα της χώρας μας και την ιστορική σχέση μαζί του. Σε μία εποχή που οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις έχουν την ανάγκη στήριξης, τις εγκαταλείπουν στην τύχη τους.

 Σε στενή συνεργασία με τον δήμαρχο Τριφυλλίας κ. Λεβεντάκη και την ενεργή συμμετοχή όλων των πολιτικών, κοινωνικών, εκκλησιαστικών και οικονομικών φορέων της ευρύτερης  περιοχής, συνδιοργανώνουμε κοινή εκδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στο φημολογούμενο κλείσιμο του καταστήματος Γαργαλιάνων.

 Προκηρύσσουμε 4ηωρη Στάση εργασίας ( 7.45 π.μ.–11.45 π.μ.)   τη Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2022, για τα  καταστήματα του Νομού Μεσσηνίας και   συγκέντρωση έξω από το κατάστημα Γαργαλιάνων στις 10.00 π.μ..

 Συνεχίζουμε να διεκδικούμε δυναμικά και συντονισμένα το παρόν και το μέλλον που μας αξίζει”.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *