Οι ουρές επιστρέφουν στις κοινωνικές κουζίνες

Τραγικές εικόνες για την οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο ελληνικός λαός παρουσιάζει σχετικό αφιέρωμα του Euronews για την ακρίβεια στη χώρα.

«Και πάλι: Είμαι πίσω στην Ελλάδα. Έγκυες έφηβες μαμάδες με άδεια ψυγεία. Αδύνατοι συνταξιούχοι με τους λογαριασμούς του ρεύματος που εκτοξεύονται στα ύψη. Ψαράδες που σταμάτησαν να ψαρεύουν – επειδή τα καύσιμα των σκαφών είναι πολύ ακριβά. Αγρότες που σταμάτησαν τη γεωργία – επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν για λιπάσματα ή ζωοτροφές. Οι μόνοι γονείς δεν μπορούν πλέον να αγοράσουν παγωτό για τα παιδιά τους. Νεαροί άντρες χωρίς δουλειά που έχουν σταματήσει να επισκέπτονται το σούπερ μάρκετ και κάνουν ουρές σε κουζίνες» αναφέρει ο δημοσιογράφος Hans von der Brelie που υπογράφει το αφιέρωμα.

«Στην αρχή σκέφτηκα να πάω στις χώρες της Βαλτικής. Οι σημερινοί “πρωταθλητές του πληθωρισμού της ευρωζώνης” βρίσκονται εκεί ψηλά: η Εσθονία έχει πληθωρισμό 20%. Αλλά ας κάνουμε μια δεύτερη σκέψη και ας λάβουμε υπόψη ότι η Ελλάδα έχει μακρά ιστορία τραυματικών καταστάσεων: την οικονομική κρίση του 2008/9, την πρόσφατη πανδημία που έπληξε τον τουρισμό και τώρα ο πόλεμος στην Ουκρανία που έχει εκτεταμένες συνέπειες και για την Ελλάδα, με τις τιμές των καυσίμων, της ηλεκτρικής ενέργειας και των πρώτων υλών να αυξάνονται», τονίζει.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *