Πυρά Τατούλη εναντίον Νίκα, κυβέρνηση και ΦΟΔΣΑ

“Μεγάλη προσβολή” χαρακτήρισε ο πρώην περιφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα στην Τρίπολη, τη διοργάνωση τραπεζιού με θαλασσινά κατά την επίσκεψή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Καλαμάτα για να μιλήσει σε συνέδριο για το νέο ΕΣΠΑ, αύριο Πέμπτη, με εκτιμώμενη τιμή 12.500 ευρώ…

“Είναι μεγάλη προσβολή αυτή τη στιγμή να εξασφαλίζονται 12.500 για ένα γεύμα το οποίο θίγει την προσωπικότητα του ίδιου του πρωθυπουργού. Είχε καμία ανάγκη ο πρωθυπουργός να δαπανηθούν αυτή τη στιγμή 12.500 για ένα τραπέζι με μενού που προκαλεί τον απλό πολίτη με τα γνωστά θαλασσινά;”.

Ο πρώην περιφερειάρχης σχολίασε ακόμη ότι “επειδή είμαι πολύ παλιός στο δημόσιο βίο, όλα αυτά τα πράγματα δημιουργούν το πρόβλημα και το κενό μεταξύ εμπιστοσύνης του πολίτη και του πολιτικού συστήματος. Θεωρώ ότι ακούγοντας αυτό το πράγμα οι συνεργάτες του κ. πρωθυπουργού θα σταματήσουν αυτή τη διαδικασία αυτής της επώδυνης αντίληψης που έχουν και της πρόκλησης απέναντι στον πολίτη”.

Το γεύμα στο οποίο αναφέρθηκε ο Τατούλης είναι προφανώς στο πλαίσιο του συνεδρίου για το νέο ΕΣΠΑ που θα πραγματοποιηθεί αύριο και την Παρασκευή στην Καλαμάτα. Ο πρώην περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο συνέδριο μιλώντας για “λεγόμενο αναπτυξιακό συνέδριο” και σχολιάζοντας ότι “σε αυτό το συνέδριο δεν έχει κληθεί κανένας άλλος έξω από τους ημέτερους, τους δικούς τους”.

Μάλιστα ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε στη “συμπεριφορά του πρωθυπουργού όταν εμείς με την πρωτοβουλία της τότε κυβέρνησης κάναμε ένα πολύ δημοκρατικό, πολύ εποικοδομητικό συνέδριο, για το οποίο συνεχώς ο κ. πρωθυπουργός, τότε ως πρόεδρος της ΝΔ, μας κατηγορούσε συνεχώς. Πως μπορεί να δημιουργηθεί ένα αναπτυξιακό συνέδριο και μάλιστα σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για την περιφέρεια χωρίς να συμμετέχουν και ακούγονται όλες οι απόψεις και οι φωνές; Κανένας περιφερειακός σύμβουλος δεν έχει κληθεί, όπως και τα περισσότερα δημοτικά συμβούλια”.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *