Καραμανλής: Μπαίνει σε ράγες και ο σιδηρόδρομος στο Πάτρα – Πύργος

Νέο γύρο αντιδράσεων – και δικαιολογημένα- από τη Μεσσηνία πρόκειται να προκαλέσει η παραδοχή του υπουργού Υποδομών, Κώστα Καραμανλή ότι ετοιμάζεται να λειτουργήσει σύντομα η σιδηροδρομική γραμμή Πάτρα- Πύργος. Έτσι, εκτός από τον αυτοκινητόδρομο, διαπιστώνουμε, ότι για τον υπουργό ή την Κυβέρνηση, η δυτική Ελλάδα σταματά στον Πύργο. Ελπίζουμε τα παραπάνω να μην επιβεβαιωθούν και από την πολυθρύλητη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Καλαμάτα, την επόμενη εβδομάδα…

Σύμφωνα, τώρα, με το σχετικό δελτίο Τύπου, “το τρένο θα σφυρίξει ξανά στον άξονα από την Πάτρα μέχρι τον Πύργο. Σε έναν μήνα από σήμερα, όπως είπε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, στο πλαίσιο του Regional Growth Conference 2022, θα δημοπρατηθεί το έργο για την αναβάθμιση της παλιάς μετρικής γραμμής.

Η επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου ως τον Πύργο, σε συνδυασμό με τον πολύπαθο οδικό άξονα, τη σύνδεση του λιμανιού της πόλης με τον σιδηρόδρομο, αλλά και την αναβάθμιση του δρόμου μέχρι την Αρχαία Ολυμπία μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης θα αλλάξουν τον χάρτη της Δυτικής Ελλάδας, ανοίγοντας νέους αναπτυξιακούς ορίζοντες.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *