Μέχρι τέλος Ιουνίου παραδίνεται το έργο στη Ναυαρίνου

Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου στο γραφείο του Δημάρχου, ο κ. Βασιλόπουλος ρωτήθηκε και για την πρόοδο των έργων που υλοποιούνται το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στην Καλαμάτα.

Η αλήθεια είναι ότι χειροπιαστά πράγματα δεν είχε να πει και πολλά. Ανέφερε την πρόοδο των εργασιών στην οδό Πλαστήρα, την ολοκλήρωση των έργων στη Ναυαρίνου μέσα στο μήνα και από κει και μετά χάος.

Μίλησε, φυσικά, για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις συνεχείς ανατιμήσεις των πρώτων υλών, ενώ, προσπάθησε να…κερδίσει χρόνο με την τροπολογία που κατέθεσε το προηγούμενο διάστημα στη Βουλή η Κυβέρνηση.

Η συγκεκριμένη προβλέπει ταυτόχρονα δυνατότητα εξάμηνης παράτασης στην υλοποίηση κάθε εργολαβίας, αλλά και πριμ 5% για όσους δεν κάνουν χρήση της.

Προβλέπεται, επίσης, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων, αύξηση των αποζημιώσεων με απολογιστικό τρόπο και χωρίς δαπάνες αναθεώρησης για συγκεκριμένα υλικά (άσφαλτος, PVC, HDPE) οι τιμές των οποίων θεωρείται ότι έχουν αυξηθεί υπέρμετρα στη διάρκεια της κρίσης. Η  τροπολογία δε συνοδεύεται από κάποια κοστολόγηση και κατατέθηκε από το υπουργείο Υποδομών σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *