Ο Δήμος Καλαμάτας σε συνεργασία με τον διευθυντή Καρδιολογικής Κλινικής του Γ.Ν. Καλαμάτας, Μανώλη Μάκαρη, πραγματοποίησε εκδήλωση με θέμα «Αρτηριακή Υπέρταση» χθες Δευτέρα 23 Μαΐου 2022 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου κατά την οποία υπήρξε ενημέρωση για την αρτηριακή υπέρταση. Στο πλαίσιο της δράσης, στην οποία συμμετείχε και ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, πραγματοποιήθηκαν μετρήσεις αρτηριακής πίεσης σε αιρετούς και εργαζόμενους στο Δήμο.

Σημειώνεται ότι η υπέρταση είναι ύπουλη ασθένεια που ευθύνεται για πολλές δυσμενείς επιπτώσεις της υγείας μας, ακόμη και για θανάτους. Σύμφωνα με την Ελληνική Εταιρεία Υπέρτασης, ο Μάιος είναι ο μήνας μέτρησης της πίεσης.

Όπως δήλωσε ο κ. Μάκαρης, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει πρωτότυπη έρευνα επί του ζητήματος, το 40% των ανθρώπων δεν γνωρίζει ότι πάσχει από υπέρταση και αυτός ακριβώς είναι ο στόχος των δημόσιων εκδηλώσεων που οργανώνονται: να μάθει ο κάθε άνθρωπος την πίεσή του κι αν είναι υπερτασικός να την ρυθμίσει για να αποφύγει μελλοντικές επιπτώσεις στην υγεία του, διότι «η υπέρταση είναι ένας σιωπηρός εχθρός». Η κανονική πίεση, διευκρίνισε, είναι κάτω από 14 η μεγάλη και κάτω από 9 η μικρή.

Κατά την έναρξη της δράσης, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής & Κοινωνικών Θεμάτων, Γιώργος Φάβας, που μετρήθηκε και συμμετείχε στην επιστημονική έρευνα του κ. Μάκαρη, εξήρε τις προσπάθειες του γιατρού, προσθέτοντας ότι στην πρωτοβουλία του αρωγός είναι ο Δήμος Καλαμάτας που θα στηρίξει και κάθε άλλη προσπάθεια που αγγίζει την υγεία του κοινωνικού συνόλου.

Να σημειωθεί ότι παρόμοιες πρωτοβουλίες για μέτρηση της πίεσης των δημοτών, θα γίνουν στην Κεντρική Πλατεία της Καλαμάτας αλλά και σε πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *