Βραβείο για τους μαθητές του σε Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Τοπικής Ιστορίας

Στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Τοπικής Ιστορίας με τίτλο «Μαθητές πρεσβευτές πολιτισμού: οι μαθητές μάς ξεναγούν στα μνημεία του τόπου τους», που διοργάνωσε η Εράσμειος Ελληνογερμανική Σχολή στο Μουσείο της Ακρόπολης στην Αθήνα, συμμετείχαν την περασμένη Παρασκευή οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου Μεθώνης με την επωνυμία «Castellans».

Μαθητές από 15 σχολεία της Ελλάδας και ελληνικά σχολεία του εξωτερικού, που είχαν προκριθεί στον τελικό παρουσίασαν με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο μνημεία του τόπου τους. Έγιναν φωτογράφοι, συγγραφείς, σκιτσογράφοι, ηχολήπτες και παρουσιαστές με σκοπό να αναδείξουν τα κρυμμένα μυστικά του Κάστρου της Μεθώνης.

Οι Castellans, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το σχολείο τους, λόγω έλλειψης διδακτικού προσωπικού, πήραν μέρος στον διαγωνισμό και κέρδισαν την τρίτη θέση! Την πρώτη θέση κατέκτησε το σχολείο «Πνοή Αγάπης» από το Αργυρόκαστρο της Αλβανίας, ενώ στη δεύτερη ακολούθησε η Μεγάλη του Γένους Σχολή της Κωνσταντινούπολης!

Οι μαθητές της Μεθώνης παρουσίασαν το κάστρο τους, ένα από τα σημαντικότερα οχυρωματικά κτίσματα στον ελληνικό χώρο κατά το Μεσαίωνα.

Ο δε διαγωνισμός τελούσε υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού, ενώ την ημερίδα χαιρέτησαν η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη και ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος. Την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο σπουδαίος ιστορικός Θάνος Βερέμης.

Οι μαθητές – συντελεστές ήταν:

Δημιουργός βίντεο: Ζαχαρίας Ζόμπολας

Δημιουργός σχεδίου: Παναγιώτης Μίντζηρας

Δημιουργοί Παιχνιδιού: Ασημίνα Ασημάκη, Νικόλαος Δηλές, Γεώργιος Ασημάκης, Οδυσσέας Δηλές

Παρουσιαστές: Ασημίνα Ασημάκη, Νικόλαος Δηλές, Νικόλαος Τζιβίσκος, Οδυσσέας Δηλές και Ζαχαρίας Ζόμπολας

Στην αποστολή ακολούθησαν ως εμψυχωτές Castellans οι: Ψυχάρη Μαρία, Ψυχάρη Χαρίκλεια, Ψυχάρη Άρτεμις, Τσώνης Αθανάσιος, Τζεμόπουλος Βασίλης, Σαμάρας Γεώργιος, Βρέτο Αντρέα, Χατζηαράπη Σοφία, Καμπελάρι Εργιέλα, Δηλέ Γεωργία, Μισκιώτη Σταυρούλα και Τζιβίσκος Νικόλαος.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *