Προσωρινό “χειρόφρενο” στον χρόνο λειτουργίας της μονάδας

“Ρωγμές”… στην αισιοδοξία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, στο χρόνο λειτουργίας της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων στην Καλιρρόη της Μεσσηνίας, παρουσιάστηκαν μετά την προχθεσινή του παρουσία στον χώρο. Η συγκεκριμένη περιοχή ήταν εδώ και καιρό “προβληματική” με σοβαρές αντιδράσεις από την πλευρά των κατοίκων, αλλά ο κ. Νίκας είχε δηλώσει ότι αρχές καλοκαιριού η μονάδα θα λειτουργεί. Μετά την προχθεσινή του παρουσία, ο χρόνος λειτουργίας της μονάδας μετατίθεται προς το…άγνωστο.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι θέμα αύξησης του κόστους για τους δημότες έχει τεθεί και για το ΣΔΙΤ Πελοποννήσου. Ειδικότερα, στο έγγραφο με το οποίο η Κομισιόν απέρριπτε τη χρηματοδότηση περιλαμβάνονταν ιδιαίτερα σκληρές διατυπώσεις, καθώς ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι δεν επιτυγχάνεται ο στόχος για τη μείωση των απορριμμάτων που πηγαίνουν για ταφή, ενώ δεν δίνει έμφαση στην ανακύκλωση, καθώς οδηγεί τα απορρίμματα σύμμεικτα σε Μονάδες Επεξεργασίας που βρίσκονται σε Αρκαδία, Μεσσηνία και Λακωνία, ενώ σε Κορινθία και Αργολίδα θα υπάρχουν μόνο Σταθμοί Μεταφόρτωσης.

Το δελτίο Τύπου της Περιφέρειας για την προχθεσινή παρουσία του κ. Νίκα στην Καλιρρόη έχει ως εξής: “Αυτοψία έκανε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, προχθές το πρωί, στο εργοτάξιο κατασκευής της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων στην περιοχή της Καλλιρρόης στη Μεσσηνία -η οποία, στο πλαίσιο της ΣΔΙΤ κεντρικής διαχείρισης θα επεξεργάζεται τα απορρίμματα από τη Μεσσηνία και τους Δήμους Μεγαλόπολης και Γορτυνίας, στην Αρκαδία.

Ο περιφερειάρχης, συνοδευόμενος και από τον αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Ανδρέα Τσουκαλά, ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών που εκτελούνται αυτό τον καιρό και αφορούν στην τακτοποίηση του πεδίου και στην διαχείριση των ομβρίων, ενώ έγινε γνωστό ότι σε διάστημα λίγων εβδομάδων θα γίνει δυνατό να ξεκινήσει η εγκατάσταση βασικών υποδομών.

Η εκτίμηση που μεταφέρθηκε στον περιφερειάρχη είναι ότι το εν λόγω έργο πιθανώς να καθυστερήσει, ενώ σε σύσκεψη που θα συγκληθεί την ερχόμενη εβδομάδα θα εκτιμηθεί το πόσο.

Ως αιτίες της καθυστέρησης προκύπτουν διάφορα ζητήματα που σχετίζονται με την Εφορεία Αρχαιοτήτων, την Δασική Υπηρεσία, αλλά και την ανάδοχο του έργου εταιρεία καθ’ εαυτή. “Στην επικείμενη σύσκεψη θα γίνει προσπάθεια να επιλυθούν τα ζητήματα αυτά ώστε να επιταχυνθούν οι εργασίες” σημείωσε ο περιφερειάρχης”.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *