Euro bills and coins on documents with a calculator

Σε διαδικασία ανάρτησης των εκκαθαριστικών για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή βρίσκεται το Υπουργείο Οικονομικών. Ωστόσο, είναι αρκετά πιθανό να μετατεθεί η ημερομηνία για όσους επιθυμούν να αποπληρώσουν εφάπαξ το ποσό που τους αναλογεί. Η ημερομηνία εκπνέει στα τέλη Μαΐου και για όσους πληρώσουν σε μία δόση θα έχουν επιπλέον έκπτωση 15% επί τους οφειλόμενου ποσού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, περίπου 8,3 δισ. ευρώ έχουν διοχετευθεί σε 605.586 μοναδικούς δικαιούχους μέσω των επτά διαδοχικών κύκλων του μέτρου. Η αποπληρωμή των προκαταβολών που καταβλήθηκαν στις εταιρείες αναμένεται, όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα σταθερότητας, να μην ξεπεράσει το 50% των εκταμιευθέντων ποσών, βάσει κριτηρίων για τις ζημίες από τον κύκλο εργασιών που υπέστησαν οι εταιρείες εντός του 2020.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας, μιλώντας στο «Παραπολιτικά 90,1»: «Βρισκόμαστε στη διαδικασία που θέλουμε να βγάλουμε τα εκκαθαριστικά, έτσι ώστε οι επιχειρήσεις αυτές να ξέρουν πόσο έχουν να πληρώσουν και μέχρι πότε θα πληρώσουν με ακόμα μεγαλύτερη έκπτωση της τάξεως του 15%».

Επί της ουσίας ο υπουργός δεν αναφέρθηκε στο χρονικό διάστημα που θα ξεκινήσει η επιστροφή του κρατικού δανείου. Δηλαδή, δεν αποκλείεται να μετακινηθεί η ημερομηνία έναρξης αποπληρωμής της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *