Σύμφωνα με τη σχετική πρόσκληση που εκδόθηκε, στην σημερινή  συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) και στην ημερήσια διάταξη υπάρχουν δύο θέματα που άπτονται του ενδιαφέροντος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας.Ειδικότερα, θα συζητηθούν η έγκριση ή μη α) «Αρχιτεκτονικής μελέτης προσβασιμότητας ΑΜΕΑ και υποδομών εντός του κάστρου Καλαμάτας» και β) «Μελέτης φωτισμού κάστρου Καλαμάτας».

Και τα δύο θέματα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το μνημείο της Καλαμάτας, ενώ, η Εφορεία έχει συντάξει ειδική μελέτη. Από το περιεχόμενο των θεμάτων καταλαβαίνει κανείς πόσο σημαντικό είναι να εκτελεστούν εκείνα τα έργα που άρουν τα εμπόδια επισκεψημότητας, που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρίες. Εξίσου σημαντικό θέμα είναι και ο φωτισμός του κάστρου της Καλαμάτας, αφού, μεταξύ άλλων, αναμένεται με αυτό τον τρόπο να αυξηθεί και η επισκεψημότητά του.

Η προσβασιμότητα θα εξασφαλιστεί με την κατασκευή αναβατορίου και με τη δημιουργία διαδρομής, ενώ στο αμφιθέατρο θα δημιουργηθούν θέσεις για τα άτομα με αναπηρίες, καθώς επίσης θα κατασκευαστούν και αντίστοιχα WC .

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *