Ξεκίνησε το εξαιρετικό πολιτιστικό γεγονός από την Καλαμάτα

“Η Περιφέρεια στηρίζει τέτοιου είδους σημαντικούς πολιτιστικούς θεσμούς” τόνισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας στην έναρξη του 8ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου 

“Το ντοκιμαντέρ είναι η υπέρτατη μορφή κινηματογράφου, μια ματιά της πραγματικότητας που αντέχει στον χρόνο” σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, χαιρετίζοντας το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, στο δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, την έναρξη του 8ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου.

Ο περιφερειάρχης συνεχάρη τους διοργανωτές “ενός θεσμού καταξιωμένου πανελλαδικά, αλλά και διεθνώς”, παρατηρώντας ότι πέρα από την δημιουργική διάστασή του, το φεστιβάλ έχει πλέον και εκπαιδευτική μέσα από την εξακτίνωση του σε πολλές πόλεις της Πελοποννήσου.

“Ως περιφερειακή Αρχή στηρίζουμε και ηθικά, αλλά και υλικά τέτοιου είδους σημαντικούς πολιτιστικούς θεσμούς” τόνισε ο Π. Νίκας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην προβολή του ντοκιμαντέρ της Κλεώνης Φλέσσα “Ο παππούς μου ο Παπαφλέσσας”, στην παραγωγή του οποίου συνέδραμε η Περιφέρεια, στο πλαίσιο των δράσεών της για την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης του 1821.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος κατά τον χαιρετισμό του στην τελετή έναρξης του 8ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, συνεχάρη τους ανθρώπους που με αγάπη και μεράκι όλα αυτά τα χρόνια ανέπτυξαν το Φεστιβάλ, σημειώνοντας ότι ο Δήμος θα συνεχίσει να στηρίζει τέτοιου είδους δράσεις.

Ιδιαίτερη αναφορά, υπήρξε από τον κ. Βασιλόπουλο στις δράσεις και τα σεμινάρια που αφορούν τη μαθητική κοινότητα, με θέματα και αφορμή για συζήτηση γύρω από την οικολογία, τους φυσικούς πόρους, την ενέργεια και την κλιματική αλλαγή, υπενθυμίζοντας ότι το δήμος Καλαμάτας ασχολείται ενεργά με τα θέματα αυτά, μέσω της διεκδίκησης ένταξής του στην Ευρωπαϊκή Αποστολή των 100 έξυπνων και κλιματικά ουδέτερων πόλεων της Ε.Ε. έως το 2030.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *