Ενδιαφέρον παρασκήνιο, για όσα έγιναν μετά την ομιλία του Ζελένσκι στο ελληνικό κοινοβούλιο, αποκαλύπτει η στήλη του ΒΗΜΑτοδότη. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

«Στο περιθώριο της εμφάνισης Ζελένσκι στη Βουλή υπήρξαν και άλλα πολύ, μα πολύ ενδιαφέροντα «πηγαδάκια». Για παράδειγμα υπήρξε συνάντηση στο Περιστύλιο ανάμεσα σε δύο πρώην Πρωθυπουργούς. Ο Αντώνης Σαμαράς συνάντησε τον Κώστα Καραμανλή και τα είπαν στα όρθια, μακριά όμως από άλλους βουλευτές για δύο τρία λεπτά. Η συνάντησή τους τελείωσε σε εγκάρδιο κλίμα, με θερμές χειραψίες και με πλατιά χαμόγελα. Βεβαίως το φινάλε αυτής της συνάντησης των δύο πρώην πρωθυπουργών μετά από καιρό δεν προδίδει και το περιεχόμενο της σύντομης συζήτησής τους.

Ο Σαμαράς, το τάγμα Αζόφ, η ακρίβεια και το κερί της γιαγιάς

Τι έκανε όμως ο Αντώνης Σαμαράς μόλις τελείωσε η συνεδρίαση της Βουλής; Πήγε απέναντι, στην οδό Σέκερη, σε ένα νεοδημοκρατικό στέκι στο «Αλφιέρε» και εκεί συνάντησε βουλευτές και δημοσιογράφους με τους οποίους συζήτησε την επικαιρότητα και την ακρίβεια, για αρκετή ώρα. Ήταν εκεί μαζί του, οι βουλευτές Μίλτος Χρυσομάλλης, Χρήστος Κέλλας, Χρήστος Μπουκώρος, ο πρώην ευρωβουλευτής Μανώλης Μαυρομάτης και ο δημοσιογράφος Άρης Πορτοσάλτε. Βγαίνοντας όμως από τη Βουλή κάποιος τον ρώτησε πώς είδε την εμφάνιση του στρατιώτη του τάγματος Αζόφ για να απαντήσει χωρίς περιστροφές «μεγάλο λάθος».

Πάμε, τώρα πίσω στη καφετέρια όπου ο Αντώνης Σαμαράς τον πρώτο που συνάντησε στην οδό Σέκερη, ήταν έναν δημοσιογράφο, ο οποίος είχε επιστρέψει από το μέτωπο της Ουκρανίας και του αφιέρωσε, όπως είπαν οι βουλευτές, ένα… ποίημα. Εν συνεχεία άρχισε τη συζήτηση με πρώτο θέμα την ακρίβεια και την επισιτιστική επάρκεια. Είπε ότι πάση θυσία πρέπει να στηριχθούν τα νοικοκυριά ώστε να μην υπάρξουν διακοπές ρεύματος: «Το νούμερο ένα αγαθό είναι το ρεύμα», είπε, για να προσθέσει ότι από τη λάμπα ή από το κερί της γιαγιάς περάσαμε στον ηλεκτρισμό και πρέπει η κυβέρνηση να κάνει ότι είναι δυνατόν ώστε να εξασφαλισθεί η αδιάκοπη παροχή ρεύματος. Εν συνεχεία έκανε λόγο για τα λιπάσματα (τα οποία παράγοντα στη Ουκρανία) που ακρίβυναν λόγω του πολέμου λέγοντας ότι εάν δεν ραντίσουν εφέτος (σ.σ. προφανώς λόγω κόστους) τα σπαρτά τότε θα έχουμε κακής ποιότητας προϊόντα και μείωση της παραγωγής.

Η πρόβλεψη του Σαμαρά για τις εκλογές

Ο κ. Σαμαράς όμως έκανε και μια εκτίμηση για τον χρόνο των εκλογών, όταν ρωτήθηκε από τους βουλευτές εάν βλέπει εφέτος εκλογές. Είπε αμέσως και με βεβαιότητα ότι η εκτίμησή του είναι ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, αυτό δηλαδή που λέει συνέχεια ο Πρωθυπουργός.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *