Για τα ζητήματα στελέχωσης της Υπηρεσίας Επιμελητών Ανηλίκων και Κοινωνικής Αρωγής Καλαμάτας, καθώς και για την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας με στόχο την πληρέστερη κάλυψη των αναγκών των ανηλίκων και την ενίσχυση του κοινωνικού της έργου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του βουλευτή Μεσσηνίας, Περικλή Μαντά, με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Κώτσηρα.

Ο κ. Μαντάς είχε τη δυνατότητα να ενημερώσει αναλυτικά τον υφυπουργό για τις σημαντικές δράσεις που επιτελούνται, σημειώνοντας ότι τα τελευταία πέντε χρόνια η υπηρεσία έχει χειριστεί περισσότερες από 500 υποθέσεις ανηλίκων που σχετίζονται με παραβατικότητα. Παράλληλα, τόνισε ότι κατά το ίδιο διάστημα η υπηρεσία διενήργησε κοινωνικές έρευνες για ζητήματα πρόληψης αναλαμβάνοντας σχετικές δράσεις, μερίμνησε για την εφαρμογή των αναμορφωτικών μέτρων που ορίζουν τα Δικαστήρια Ανηλίκων, ανέπτυξε πρόγραμμα γραμματισμού αναλφάβητων νέων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πραγματοποίησε σειρά ενημερωτικών προγραμμάτων σε σχολεία και τοπικούς φορείς της Μεσσηνίας με στόχο την πρόληψη της θυματοποίησης και της παραβατικότητας, ενώ ανέπτυξε μια μεγάλη σειρά καινοτόμων δράσεων συμβάλλοντας αποφασιστικά στον περιορισμό της νεανικής περιθωριοποίησης και παραβατικής συμπεριφοράς.

Ο βουλευτής ενημέρωσε, επίσης, τον υφυπουργό πως, παρά το μεγάλο και αποτελεσματικό έργο που επιτελείται, η υπηρεσία μέχρι και σήμερα παραμένει σε σημαντικό βαθμό υποστελεχωμένη, αφού σε αυτήν υπηρετεί μόνο η αρμόδια επιμελήτρια Ανηλίκων, καθώς η θέση του επιμελητή Κοινωνικής Αρωγής παραμένει ακόμα κενή.

Όπως σημείωσε ο κ. Μαντάς, για την πλήρωση της θέσης αυτής είχε δημοσιοποιηθεί σχετική προκήρυξη το 2020. Αν και είχε θετική κατάληξη, πιθανόν λόγω μη αποδοχής του διορισμού από τον πρώτο επιτυχόντα, η εν λόγω πρόσληψη παραμένει ακόμα σε εκκρεμότητα.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο βουλευτής ζήτησε από τον κ. Κώτσηρα να μεριμνήσει προκειμένου να εντοπιστούν και να αρθούν τυχόν κωλύματα που έχουν ανακύψει, με στόχο την άμεση κάλυψη της κενής θέσης από τον επόμενο επιτυχόντα της προκήρυξης.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *