Ανάλγητη η Δημοτική Αρχή Οιχαλίας απέναντι σε εργαζόμενους

Με αφορμή διάφορα κακώς κείμενα της Δημοτικής Αρχής Οιχαλίας η δημοτική παράταξη της μείζονος μειοψηφίας αποφάσισε να προβαίνει στη δημοσίευση τακτικών δελτίων Τύπου για την ενημέρωση των πολιτών.

Έτσι, σε σχετική ανακοίνωση σημειώνει: “Ο επικεφαλής και τα στελέχη του συνδυασμού «Αναγέννηση Άνω Μεσσηνίας», συναισθανόμενοι το βάρος που τους αναλογεί από την θέση της μείζονος αντιπολίτευσης, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους δημότες – πολίτες του Δήμου Οιχαλίας και για την αδιάλειπτη ενημέρωση αυτών, θα εκδίδουν ανά τακτά διαστήματα και όταν το επιβάλλουν οι συνθήκες δελτία τύπου.

Κατάσχεση σε τραπεζικό λογαριασμό του Δήμου Οιχαλίας

Σε κατάσχεση ποσού 101.894,92 ευρώ (ΧΕΠ Δ44/22 ΑΔΑ : 9ΡΔΜΩΞ4-ΜΩΦ και ΧΕΠ Δ45/22 ΑΔΑ:6Ξ5ΣΩΞ4-ΕΓΜ) προχώρησαν έξι εργαζόμενοι του Δήμου Οιχαλίας προκειμένου να τους αποδοθούν δεδουλευμένες αποδοχές παρελθόντων ετών (πριν το 2010).

Οι ανωτέρω υπάλληλοι οι οποίοι εργάζονται στον ευαίσθητο τομέα της καθαριότητας (αποκομιδή απορριμμάτων, καθαρισμό κοιμητηρίων κ.λ.π.), μέσα από έναν δεκαετή και πλέον μαραθώνιο επιτυχών δικαστικών διεκδικήσεων, αναγκάστηκαν να προσφύγουν στο έσχατο μέσο της κατάσχεσης αφού συνάντησαν το ανάλγητο προσωπείο της σημερινής Δημοτικής Αρχής.

 Αλήθεια κυρία Δήμαρχε και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας τους μεροκαματιάρηδες εργαζόμενους στα σκουπίδια βρήκατε για να ασκήσετε την αυστηρότητα σας;

Κυρία Δήμαρχε και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, δυστυχώς για τους δημότες της άνω Μεσσηνίας δεν επιδείξατε, την ίδια ευαισθησία ούτε όταν προχωρήσατε σε αύξηση των δημοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού κατά 35%,ούτε όταν διορίζατε γενικό γραμματέα τον επιλαχόντα δημοτικό σύμβουλο της παράταξης σας αμείβοντας τον σε περίοδο κρίσης για είκοσι δυο μήνες με παχυλό μισθό.

Πέρα βέβαια του ανωτέρω κατασχετηρίου επίκεινται και έτερο για την ίδια αιτία, για τους ίδιους εργαζόμενους για άλλο όμως χρονικό διάστημα. Προς ανάδειξη δε του τρόπου που η δημοτική αρχή υπό την κ. Γεωργακοπούλου, αντιμετωπίζει αυτά τα ζητήματα, αρκεί να αναφέρουμε ότι για την δεύτερη αυτή περίπτωση έχουν εκδοθεί οι 708 και 709 / 2021 αποφάσεις το Αρείου Πάγου οι οποίες δικαιώνουν τους εργαζόμενους.

 Μένει να αποδειχθεί εάν η Δημοτική Αρχή έστω και την έσχατη ώρα θα επιδείξει πνεύμα συναίνεσης ή θα συνεχίσει να αγνοεί ακόμα και Αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου, ίδωμεν”.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *