Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας

Το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Απριλίου στο Elite City Resort θα πραγματοποιηθεί το 8ο Φεστιβάλ Ελιάς και Ελαιολάδου, παρά τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες της περιόδου , αλλά και ειδικότερα στον κλάδο της ελαιοκομίας. Κατά τη διάρκειά του θα γίνουν σημαντικές παρουσιάσεις και ομιλίες που αφορούν στο παρόν και το μέλλον της αγροτικής παραγωγής.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των οργανωτών: «Το Φεστιβάλ έχει καταξιωθεί και έχει συμβάλει σημαντικά όλα αυτά τα χρόνια. Έχει γίνει μια σημαντική προσπάθεια διεθνοποίησης τόσο στο διαγωνισμό ελαιολάδου όσο και στις παρεμβάσεις του Φεστιβάλ. Θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα από το διακρατικό πρόγραμμα SUSTAINOLIVE που συμμετέχει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Καλαμάτας. Ο φετινός διαγωνισμός θα έχει μια σημαντική διαφορά από τους προηγούμενους αφού βασικός κριτής των διαγωνιζόμενων ελαιολάδων θα είναι οι ίδιοι οι καταναλωτές, δηλαδή οι παραγωγοί και οι εκπρόσωποι φορέων και Τύπου.

Σκοπός μας είναι να παρουσιαστούν νέες ιδέες – τάσεις και συμπεράσματα που θα βοηθήσουν τους αγρότες και τους επαγγελματίες στον κλάδο της ελαιοκομίας να προχωρήσουν με πιο στέρεα βήματα στο μέλλον.

Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τους Δήμους Καλαμάτας, Πύλου-Νέστορος, Οιχαλίας, Τριφυλίας, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε) και το Εργαστήριο Αγροτικής Οικονομίας, Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Ευχαριστούμε τους χορηγούς και υποστηρικτές μας, το Ίδρυμα Καπεταν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντοπούλου, την εταιρεία Εμπορίας Μηχανημάτων POLAT GROUP , την εταιρεία αγροτικών εκμεταλλεύσεων BΑΡΙΝΟΤΙΑ και την ασβεστοποιία –πυρηνελουργείο ΠΥΡΗΝΑΣ Α».

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *