Με 70 ταινίες από 36 χώρες, τρία αφιερώματα, πρωινή εκπαιδευτική ζώνη,  σεμινάρια, επίσημους προσκεκλημένους, παράλληλες εκδηλώσεις αλλά και καθολικά προσβάσιμες προβολές, το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου έρχεται από τις 8 έως τις 17 Απριλίου στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο της Καλαμάτας και σε άλλες 11 πόλεις!

Το Φεστιβάλ, που διοργανώνεται από το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμάτας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, φέτος φιλοξενεί τρία αφιερώματα: α)«Πολιτισμοί της Υποσαχάριας Αφρικής», αφιέρωμα στην Ισότητα και γ) αφιέρωμα στην πολυβραβευμένη Αυστριακή σκηνοθέτιδα, Natalie Halla.

Περιλαμβάνει επίσης 19 νέα εκπαιδευτικά ντοκιμαντέρ για μαθητές και εκπαιδευτικούς, ενώ από φέτος το Φεστιβάλ προσφέρει «Ντοκιμαντέρ για Όλους», δηλαδή καθολικά προσβάσιμες προβολές για άτομα με προβλήματα ακοής- οράσεως ή μέτριας νοητικής αναπηρίας, μέσω της μεταγλώττισης, της ακουστικής περιγραφής και του ενδογλωσσικού υποτιτλισμού SDH.

Η είσοδος στις προβολές και τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ είναι – όπως πάντα- ελεύθερη, με σειρά προσέλευσης και με τις ισχύουσες υγειονομικές οδηγίες για τον περιορισμό του Covid-19.

Στην τελετή έναρξης του Φεστιβάλ (08/04) θα προβληθεί, μεταξύ άλλων, το νέο ντοκιμαντέρ «Ο Παππούς μου ο Παπαφλέσσας» (2022) σε σενάριο και σκηνοθεσία της Κλεώνης Φλέσσα, μία παραγωγή της Περιφέρειας Πελοποννήσου που υλοποιήθηκε από το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, φορέα και διοργανωτή του Φεστιβάλ.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *