Πούλησε 3,53 ευρώ το συμβατικό  και 3,61 το ΠΟΠ Καλαμάτας

Δημοπρασία ελαιολάδου πραγματοποίησε ο Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Γλυφάδας. Αφορούσε εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο συνολικής ποσότητας 32 τόνων: περίπου 12,5 τόνοι ελαιολάδου οξύτητας 0,5 και περίπου 19,5 τόνοι ΠΟΠ έξτρα παρθένου ελαιολάδου.

Ο κ. Βασίλειος Κατσάς, πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γλυφάδας, ανέφερε στον ΑγροΤύπο ότι «η τιμή που πήραμε είναι στα 3,61 ευρώ το κιλό συν ΦΠΑ για το ΠΟΠ ελαιόλαδο και στα 3,537 συν ΦΠΑ για το συμβατικό.

Γνωρίζαμε ότι εκεί κυμαίνεται η αγορά αυτή την εποχή. Αν σε αυτές τις τιμές πουλούσαμε πέρσι το ελαιόλαδο θα θεωρούσαμε ότι ήταν καλές. Αλλά φέτος με την αύξηση του κόστους καλλιέργειας οι παραγωγοί δεν μπορούν να δηλώσουν ότι αυτές οι τιμές είναι ικανοποιητικές. 

Η διαδικασία των δημοπρασιών με κλειστούς φακέλους προσφορών αποτελεί τη μόνη λύση για καλύτερες τιμές στους παραγωγούς για την από κοινού πώληση του ελαιολάδου τους. Εμείς θα τη συνεχίσουμε και τα επόμενα έτη. Φέτος δεν είχαμε μεγάλη ποσότητα παραγωγής. Αποθέματα πια δεν υπάρχουν».

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *