των υλικών δεν μπορεί να πέσει στην Αυτοδιοίκηση

Ικανοποίηση για την εξέλιξη των έργων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου εξέφρασε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας μετά από σύσκεψη που συγκάλεσε στην Τρίπολη. “Όλα τα έργα εξελίσσονται κανονικά και όπου διαπιστώνονται προβλήματα αντιμετωπίζονται” σημείωσε ο περιφερειάρχης, για να υπογραμμίσει με ιδιαίτερη έμφαση στη συνέχεια:

 “Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να σταματήσουν τα έργα. Έχουν υπογραφεί συμβάσεις και τα έργα, όπως ορίζει ο νόμος, πρέπει να προχωρούν. Αν βεβαίως παρέμβει η κυβέρνηση, τότε η εκτίμηση είναι ότι θα πρέπει να αναλάβει και το σχετικό κόστος και να μην το μετακυλίσει στους φορείς”.

Η παρέμβαση του περιφερειάρχη μπορεί να μην ακολουθεί ακριβώς τη γραμμή που εξέφρασαν πρόσφατα οι δήμαρχοι, αλλά, ως παρατήρηση, θα μπορούσε να ειπωθεί ότι έχει απόλυτα δίκιο, αφού το…μάρμαρο των σημαντικών αυξήσεων στις πρώτες ύλες των έργων που εκτελεί η Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να το…σηκώσει οικονομικά. 

Υπενθυμίζουμε ότι, πρόσφατα, για το θέμα υπήρξε και παρέμβαση από τον δήμαρχο Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλο. Ειδικότερα, «αν οι ΟΤΑ δεν λάβουν την απαιτούμενη στήριξη από το Κράτος, τότε θα είναι δύσκολο να αντιμετωπίσουν το αυξημένο ενεργειακό κόστος», δήλωσε.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *