Το γεγονός της υποστελέχωσης του Νοσοκομείου της Καλαμάτας καταγγέλλει για μια ακόμα φορά το Σωματείο Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας.

Μάλιστα, σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη το Σωματείο, αναφέρει ότι τις τελευταίες ημέρες δεν πραγματοποιούνται 24ωρες εφημερίες σε βασικές ειδικότητες ιατρών.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του Σωματείου σημειώνεται: To ΔΣ του Σωματείου μας με αίσθημα ευθύνης προς το μεσσηνιακό λαό ομόφωνα προβαίνει στην ακόλουθη ενημέρωση:

Τις τελευταίες ημέρες ιατροί βασικών ειδικοτήτων (παθολόγος 2 μέρες, ακτινολόγος 1 μέρα) δεν εφημερεύουν σε ενεργό (δηλαδή όλο το 24ωρο) εφημερία λόγω της δραματικής υποστελέχωσης αλλά και της ασθένειας συναδέλφων.

Η διοίκηση οφείλει άμεσα να αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο κρίσιμο ζήτημα προστατεύοντας την δημόσια υγεία αλλά και την υγεία του ιατρικού προσωπικού.

Το Σωματείο μας έχει επανειλημμένα τονίσει ότι χρειάζονται άμεσα μαζικές προσλήψεις ιατρικού προσωπικού και θα συνεχίσει να αγωνίζεται προς αυτήν την κατεύθυνση αφού όπως απέδειξε και η πανδημία το δημόσιο σύστημα υγείας αποτελεί τον βασικό πυλώνα δημόσιας υγείας.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *