Κατασκευή και εξοπλισμός εγκαταστάσεων αδέσποτων ζώων συντροφιάς

Υπεγράφη προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Καλαμάτας, του Δήμου Μεσσήνης και του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Αναπτυξιακή Μεσσηνίας Α.Ε. Α. ΟΤΑ» για την Πράξη «Κατασκευή και εξοπλισμός εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς».

Βασικός στόχος της ενταγμένης Πράξης είναι η κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς, καθώς και η αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών από τους δύο συνεργαζόμενους ΟΤΑ στον τομέα της εφαρμογής των προγραμμάτων διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς και την προστασία αυτών σε εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς.

Η εν λόγω σύμβαση αφορά στην υποστήριξη για τη μελετητική και αδειοδοτική ωρίμανση υλοποίηση της προαναφερθείσας πράξης «Κατασκευή και εξοπλισμός εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς», συνολικού προϋπολογισμού 744.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%, βάσει των όσων προβλέπονται στη σχετική πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙI», Άξονας Προτεραιότητας: «Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των δήμων», με τίτλο: «Κατασκευή, επισκευή, συντήρηση και εξοπλισμός εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς» και στη σχετική απόφαση ένταξης.

Το καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς είναι μια ειδική εγκατάσταση που προορίζεται για την περίθαλψη και την προσωρινή παραμονή σημαντικού αριθμού αδέσποτων ή ανεπιθύμητων ζώων συντροφιάς σε χώρο που πληροί τις προϋποθέσεις της παρ. 2 του άρθρου του Ν. ν 4039/2012.

Η κατασκευή του καταφυγίου που θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες των Δήμων Καλαμάτας και Μεσσήνης, το οποίο θα αποτελεί προσωρινό χώρο παραμονής και περίθαλψης, προβλέπεται να γίνει σε έκταση εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Μεσσήνης και συγκεκριμένα, σε αγροτεμάχιο 12.277,83  τ.μ., που βρίσκεται στη θέση «Λιγδού» ή «Μακαρία», ιδιοκτησίας του Δήμου Μεσσήνης.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *