Την παύση λειτουργίας σταθμού βάσης κεραιών κινητής τηλεφωνίας στο κέντρο της Καλαμάτας αποφάσισε το Μονομελές Πρωτοδικείο της Καλαμάτας.

Συγκεκριμένα, όπως γνωστοποίησε η Περιβαλλοντική – Πολιτιστική Ένωση Μεσσηνίας, μέσω της σελίδας της στο facebook, διατάχθηκε η παύση λειτουργίας σταθμού επί της οδού Ψαρρών και Αριστείδου.

Συγκεκριμένα, στην ανάρτηση σημειώνεται: Με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καλαμάτας – διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων – διατάσσεται η παύση λειτουργίας σταθμού βάσης κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε πυκνοκατοικημένη περιοχή της Καλαμάτας και συγκεκριμένα επί της οδού Ψαρρών και Αριστείδου .

Η Περιβαλλοντική – πολιτιστική ένωση Καλαμάτας συνέδραμε ουσιαστικά και βοήθησε αποτελεσματικά ως σήμερα τους κατοίκους, επαγγελματίες και εργαζόμενους της περιοχής να διεκδικήσουν το δίκιο τους και να δικαιωθούν.

Θεωρούμε μετά από αυτή την απόφαση ο Δήμος οφείλει να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε η εταιρία να αποσύρει το σταθμό χωρίς να αναγκαστούν οι πολίτες να προχωρήσουν σε περαιτέρω δικαστικές και πολυέξοδες διαδικασίες, όπως έχει συμβεί με πολλούς άλλους δήμους στην Ελλάδα που ανέλαβαν από μόνοι τους τέτοιες πρωτοβουλίες. 

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *