Παναγροτικό συλλαλητήριο για την επιβίωση της υπαίθρου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Βάθη σε απόσταση λίγων μέτρων μακριά από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, πραγματοποίησαν, νωρίς σήμερα το μεσημέρι, εκατοντάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι ζητώντας τη μείωση του κόστους παραγωγής, προσιτές τιμές για τους καταναλωτές και να μη πληρώσουν τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία.

Μετά από 20 μέρες αγώνων στα μπλόκα οι αγρότες κατέβηκαν και στην Αθήνα, ζητώντας να μπορέσουν να καλλιεργήσουν και φέτος. Να παράγουν. Να ζήσουν τις οικογένειες τους. “Να καλύψουμε τις διατροφικές ανάγκες του κόσμου με φθηνά και ποιοτικά προϊόντα”.

Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκονται και τα αιτήματα στα πανό τους που έγραφαν “όχι στο ξεκλήρισμα της αγροτιάς” – “όχι άλλες αυξήσεις” κι έχουν κόσμο απ’ τα χωράφια της Αταλάντης, της Μακρακώμης, της Εύβοιας, της Πάργας, της Πρέβεζας, της Λιβαδειάς, της Μεσσήνης και της Πυλίας.

Πιο αναλυτικά οι βασικές διεκδικήσεις των αγροτών αφορούν: Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.

Την Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, (αρδευτικά, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά  κ.α.), καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλες τις ζημιογόνες αιτίες και χωρίς καθυστερήσεις.

Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης. Να μην πληρώσουν οι αγρότες τις επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Κάλεσμα στο χθεσινό παναγροτικό συλλαλητήριο στην πλατεία Βάθη στην Αθήνα, απηύθυνε, εκτός από τους αγρότες των μπλόκων και αγροτικούς φορείς, και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ .

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *