Την ενοχή των 8 εκ των 10 κατηγορουμένων αποφάσισε σήμερα το Tριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας στη δίκη για τον θάνατο του 53χρονου εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη, κατά τη διάρκεια του σαϊτοπολέμου, ανήμερα το Πάσχα του 2019.

Πιο συγκεκριμένα, ένοχοι κρίνονται ο καπετάνιος του μπουλουκιού με την ποινή που του επιβλήθηκε να είναι 3 χρόνια και 7 μήνες φυλάκισης- και ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ που κατηγορούνταν για ανθρωποκτονία από αμέλεια με ενέργεια και παράλειψη, σε βαθμό πλημμελήματος, καθώς και ο πρώην δήμαρχος Καλαμάτας και νυν περιφερειάρχης Πελοποννήσου που κατηγορούνταν για ανθρωποκτονία από συγκλίνουσα αμέλεια υπόχρεων σε ιδιαίτερη επιμέλεια, τελεσθείσα δια παραλείψεως, στους οποίους και επιβλήθηκε ποινή 2 χρόνια φυλάκισης με αναστολή.

Επίσης, ένοχοι κρίθηκαν 5 μέλη του μπουλουκιού τα οποία και κατηγορούνταν για παράνομη κατοχή και χρήση εκρηκτικών με ποινή 9 μήνες φυλάκισης. Όλες οι ποινές είναι εφέσιμες και με 3ετή αναστολή.

Το δικαστήριο έκρινε αθώους τον τότε πρόεδρο της «Φάρις» καθώς και τον πρόεδρο του συλλόγου των σαϊτολόγων. Θα πρέπει να υπογραμμιστεί πως σε ότι έχει να κάνει με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, η απόφαση αυτή δεν επηρεάζει τη θητεία του ούτε τους όποιους μελλοντικούς του στόχους.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *