Φιλοδώρημα και ψίχουλα χαρακτηρίζει τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τις επιχειρήσεις η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Ιθάκης. Η Ομοσπονδία καλεί την κυβέρνηση να βοηθήσει πραγματικά τις επιχειρήσεις, σημειώνοντας ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι ακόμη πιο δύσκολοι.

Πιο συγκεκριμένα η Ομοσπονδία ανακοίνωσε σχετικά με τα κυβερνητικά μέτρα: “Η κυβέρνηση για ακόμα μια φορά ανακοίνωσε  μέτρα – φιλοδώρημα – ψίχουλα για τον επιχειρηματικό κόσμο αλλά και για ολόκληρη την κοινωνία που αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε τραγική κατάσταση εξαιτίας του σαρωτικού κύματος ακρίβειας.

Αναρωτιόμαστε γιατί η κυβέρνηση συνεχίζει αυτή τη πολιτική, παρά τις εκκλήσεις και τις διαμαρτυρίες μας. Δεν μπορεί να μην έχει αντιληφθεί τόσους μήνες πόσο δύσκολα παλεύει να ανταπεξέλθει ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας. Δεν μπορεί να μην έχει καταλάβει ότι από τη μια μεριά υπάρχουν τόσες συσσωρευμένες υποχρεώσεις και από την άλλη υπάρχει καθίζηση του τζίρου.  

Δεν μπορεί να συνεχίζει να δίνει λειψά επιδόματα που είναι  κατώτερα των αναγκών της ελληνικής κοινωνίας. Δεν μπορούμε άλλο να βάζουμε πλάτη. Δεν μπορούμε άλλο την κοροϊδία, σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία   που ούτε τα προς το ζην δεν μπορούμε να εξασφαλίσουμε.

Φωνάζουμε αρκετό καιρό ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας αλλά  η κυβέρνηση έχει τα μάτια και τα αυτιά ερμητικά κλειστά. Πώς θα επιβιώσουμε με αυτά τα ημίμετρα;

Η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να αρνείται να βοηθήσει ουσιαστικά τον κλάδο μας αλλά και την κοινωνία.

Οι επόμενοι μήνες θα είναι πιο δύσκολοι και χρειαζόμαστε άμεσα μια  σανίδα σωτηρίας, μια βαθιά ανάσα στον αγώνα δρόμου που καλούμαστε να διανύσουμε”.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *