Με τον… “Αγησίλαο” η πρόσβαση

και επανένταξη στην αγορά εργασίας

Συνάντηση με το δήμαρχο Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλο, είχε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, Ιωάννης Βαρδακαστάνης, στο Δημαρχείο της πόλης.Κατά τη συνάντηση υπήρξε – μεταξύ άλλων – ενημέρωση για το συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα «Αγησίλαος», που αφορά στην «Καταπολέμηση των Διακρίσεων και Προώθηση της Κοινωνικής και Εργασιακής Ένταξης για τα Άτομα με Αναπηρία, Χρόνιες Παθήσεις και τις Οικογένειές τους που Διαβιούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου».

Η εν λόγω Πράξη χρηματοδοτείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Πελοπόννησος 2014-2020» με τη συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΚΤ) και εθνικούς πόρους μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).

Σκοπός της Πράξης είναι η προώθηση της κοινωνικής ένταξης των ατόμων με αναπηρία, των ατόμων με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους που διαβιούν στην Περιφέρεια της Πελοποννήσου και η πρόσβαση και επανένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Η εν λόγω πράξη περιλαμβάνει ένα σύνολο καινοτόμων δράσεων οι οποίες απευθύνονται τόσο στα ίδια τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους, όσο και στα στελέχη των περιφερειακών και τοπικών Αρχών, αλλά και στην ευρύτερη κοινωνία της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στο πλαίσιο της συνάντησης εξετάστηκαν επιπλέον τρόποι συνεργασίας του Δήμου με την ΕΣΑμεΑ, στο πλαίσιο του γενικότερου έργου που αφορά στην προώθηση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι Σαράντος Μαρινάκης και Γιώργος Φάβας, η γενική γραμματέας του Δήμου Μαρία Νταμάτη, ο γενικός γραμματέας της ΕΣΑμεΑ Βασίλης Κούτσιανος, η υπεύθυνη Έργου «Αγησίλαος» Ευαγγελία Καλλιμάνη και η Αθανασία Καρούνου, εκπροσωπώντας την Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ Πελοποννήσου.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *